5 zajímavostí, které jste možná nevěděli o Bruci Bufferovi

Málokdo si dokáže představit galavečery UFC bez poutavého a známého hlasu Bruce Buffera. Legendární hlasatel obohacuje každý zápas v kleci již čtyřiadvacet let.

Ani ve svých třiašedesáti letech nevykazuje Bruce Buffer žádné známky zhoršení či zpomalení jeho hlasu, který je stále dokonalý. Zde je několik překvapivých faktů, které byste o něm nejspíš nečekali.

Je bývalým zápasníkem

Bruce Buffer se jako teenager věnoval kick boxu a tomuto sportu byl věrný až do jeho dospělého života. Naneštěstí utrpěl jednoho dne otřes mozku a lékaři mu doporučili, aby s bojovými sporty přestal.

Říká se, že všechno zlý, může být k něčemu dobrý a v tomto případě to platí obzvlášť. I když se Bruce nikdy nevěnoval bojovým uměním jako profesionální zápasník, v UFC má i přesto svou nezpochybnitelnou pozici, ve které je tím nejlepším.

Moderování má v krvi

Bruce není jediný v rodině, který svým hlasem bavil několik miliónů lidí. Během osmdesátých a devadesátých let totiž ve světě boxu a wrestlingu vládnul, jako pověstný hlasatel, jeho dlouho ztracený bratr Michael Buffer.

Zatímco Bruce je majitelem známé fráze: „It’s Time!“, jeho nevlastní bratr Michael bavil fanoušky boxu a wrestlingu hláškou: „Let’s get ready to rumble!“, na kterou můžeme bohužel už jen vzpomínat.

Jako hlasatel se objevil ve známých televizních pořadech a filmech

Buffera můžete zachytit například ve známém americkém seriálu Přátelé, ve kterém se objevil v předposlední sérii třetí řady. Tato epizoda nese název „The one with the Ultimate Fighting Champion“.

Společně se svým bratrem také ztvárnili role ve filmu Holmes and Watson, kde zazněly i obě jejich slavné hlášky.

Je uznávaným hráčem pokeru

Bruce je aktivním a zkušeným hráčem pokeru. K této známé karetní hře se dostal už jako osmiletý kluk. Zájem u něj přetrvával a nyní je z něj dokonce profesionální hráč. Jeho výdělky se shodují s částkou vyšší než 350 000 USD.

Doposud se objevil na šedesáti akcích, na kterých dokázal dvakrát vyhrát. Jeho první vítězství se uskutečnilo v roce 2010, kdy si připsal výhru 75 000 $.

Je majitelem černého pásu

Bruce Buffer není jen skvělým hlasatelem, svého času byl i bojovým umělcem. Buffer je totiž držitelem černého pásu druhého stupně v korejském bojovém umění zvaným Tang Soo Doo, které jo totožné se známým Kung Fu.

„Veteránský hlas oktagonu,“ jak je mnohými Bruce Buffer nazýván, je připraven působit ve středu oktagonu ještě řadu dalších let. Doufejme, že jeho hlas budeme slýchat před každým zápasem UFC ještě velmi dlouho.