Aldo a McGregor poprvé tváří v tvář v Riu

Dne 20. března se v brazislkém Rio de Janeiru konala tisková konference k jednomu z nejočekávanějších turnajů tohoto roku – UFC 189. Ten je naplánován na 11. července a hlavním tahákem bude titulový zápas v pérové váze (do -66kg) mezi Jose Aldem a Conorem McGregorem a právě na tiskovce v Riu se poprvé setkali tváří v tvář.

Nepamatuji si, kdy naposledy byl zápas v pérové váze tak vyhrocený a očekávaný. Celý ten velký humbuk je především na bedrech muže, který do UFC přinesl nový a čerstvý vítr a který až doposud deklasoval své soupeře rozdílem třídy. Conor McGregor je jedním z největších současných taháků UFC a je si toho náležitě vědom. Na tiskovce se od aktuálního šampióna Alda dočkal pozdravu ve formě zdviženého prostředníku, což mu oplatil dosti peprnými výrazy. Je jasné, že tihle dva se opravdu nemusejí a nemůžou se zápasu dočkat.

A jaké má McGregor proti Aldovi šance? Myslím si, že velmi slušné. Nikdo ze soupeřů jej ještě naplno neotestoval a jeho moderní styl prostě funguje. Poslední tři zápasy vyhrál TKO je vidět, že ten kluk prostě umí. Na druhou stranu, Jose Aldo je fenomén. Drží rekord 25-1 a od roku 2005 neprohrál jediný zápas. Na kontě má skalpy Frankie Edgara, Urijah Fabera, Chada Mendese a mnohých dalších. Přibyde mezi ně i McGregorův? To se dozvíme již tento červenec – tohle léto se totiž v UFC okurková sezóna rozhodně nekoná!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here