Amanda Nunes: „Musím čelit holkám, které prodávají nejlíp.“

Nejprve přišel vrcholný moment radosti, ale od té doby je to pro Amandu Nunes hořké setkání s realitou – alespoň takovou, jakou vnímá ona sama.

Brzy uplyne skoro rok od chvíle, kdy úřadující šampionka narazila na masivně propagovanou Rondu Rousey, která se vracela zpět po více než roční pauze. „Lioness“ chtěla všem dokázat, že by se od nového roku mělo mluvit o ní, a tak titul obhájila ve velkém stylu – za 48 vteřin na TKO. Přesto se ale nikdy necítila, že by se za ní organizace postavila a tlačila ji jako tvář ženského MMA, jak ostatně potvrdila v rozhovoru pro FloCombat.

„Všechno je to o pay-per-view, točí se to kolem toho a já se do toho nehodím. Nehodím se jim jako šampionka UFC, ale musí se mnou spolupracovat, i když mě nikdy nebudou propagovat v takové míře, jako to dělali s Rondou Rousey nebo Holly Holm. Chtějí roztomilé blondýny, které zápasí a pak se fotí. Přiznejme si to – musím se utkávat s holkami, které prodávají nejlíp.“

Aktuální šampionka bantamové divize se letos střetla s Valentinou Shevchenko a když to původně nevyšlo na UFC 213, Dana White řešil tento problém veřejně a dal Nunes jasně najevo, že při dalším pokusu o tento titulový zápas s ní nepočítá jako s hlavním tahákem. Nunes vs. Shevchenko ale nakonec uzavíralo UFC 215, které však se sto tisíci prodanými přenosy patřilo k nejslabším placeným akcím posledních let.

„Nejsou to idioti. Vědí, co dělají. Je to všechno o marketingu, proto to dělají. Hrozně moc chtějí najít někoho, kdo by mě porazil. Někoho, koho můžou skutečně propagovat a vydělávat s ním peníze.“

Amanda Nunes nemá problém hovořit takto otevřeně a ví, že nebyla nebo není jediná. Podobný názor měl Demetrious Johnson, který ale v letošním roce už tvrdí, že se vztahy narovnaly. Nunes se však podle svých slov nehodlá nijak měnit, neboť k tomu nemá důvod a chce zůstat sama sebou.

„Samozřejmě že si chci vydělat peníze. Získat titul je splněný sen, ale nakonec musíte mít něco na svém účtu, abyste se mohli věnovat svým věcem. Tak je to správně, ale bez potřebné publicity a marketingu, sponzorských smluv se něčeho takového dosahuje těžce. UFC ukazuje jenom dobré momenty určitých lidí a jenom ty špatné u jiných, což je můj případ. Bylo to takhle u každého zápasu.“

Její další souboj zatím nemá ani jméno soupeřky, ani datum, ale s ohledem na zvýšenou pozornost kolem Cris Cyborg v pérové váze a příběh potenciálního návratu Joanny Jedrzejczyk na trůn slámové divize se nedá očekávat, že se situace u Amandy Nunes v brzké době zlepší tak, aby byla spokojená.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here