Anderson Silva se vyjádřil na adresu Jonese a McGregora

Legendární brazilský bojovník „The Spider“ Silva stále patří mezi největší hvězdy tohoto sportu. Silva společně s Jonem Jonesem a Conorem McGregorem posunuli MMA na úplně jinou úroveň a právem jsou považováni za nejlepší bojovníky historie. Nejen úspěchy v oktagonu tyto tři superhvězdy spojují. Každý si prošel různými problémy, které chtě nechtě vrhají špatné světlo na bojové sporty.

Anderson Silva nedávno uspěl s odvoláním proti trestu od organizace USADA, která Silvu obvinila z užívání zakázaných látek. Nakonec vyšlo najevo, že Spider pouze používal kontaminované doplňky a může tedy znovu zápasit. Zda se do klece vrátí i Jones s Conorem však stále zůstává ve hvězdách.

The Spider považuje Jona Jonese za svého mladšího bratra a radí mu, jak se dostat z problému s dopingem. Jones byl pozitivně testován při UFC 214 v loňském roce a stále čeká na definitivní verdikt o výši trestu.

„Jsem Jonův blízký přítel a mám pro něj velkou slabost. Vidím ho jako mladšího bratra a doufám, že chvíle, kterými teď prochází, využije k sebereflexi. Je mladý, má vše co potřebuje, aby se vrátil a uvědomil si, co může dokázat. Je to skvělý kluk, který si prošel několika problémy, ale i tak si zaslouží náš respekt.“

Conor McGregor je jiný případ. Svým chováním před UFC v New Yorku překročil všechny meze a Silva se domnívá, že jeho chování vrhá špatný stín na MMA jako takové.

„Člověče, nejen já, ale i spousta dalších zápasníků jsme tvrdě pracovali na tom, aby tento sport mohli sledovat nejen muži, ale i ženy s dětmi. Lidé všech věkových kategorií a společenských tříd. Není správné co Conor udělal, ale kdo jsem já, abych ho mohl soudit? Musí se nad sebou sám zamyslet. Sportovci musí mít svědomí. Každý má své problémy a já doufám, že si Conor uvědomí, co všechno znamená pro spoustu lidí a nebude dělat nic, co by mohlo ohrozit pověst našeho sportu.“

Brzy zjistíme, jaký trest od USADA Jones vyfasuje. Dle různých indícií se zdá, že unikne dlouhému trestu a v kleci bychom ho mohli vidět již v příštím roce. Nic ale není jisté a může se stát, že pravděpodobně nejlepší bojovník všech dob ukončí kariéru na přelomu třicítky. Conor je případ sám pro sebe. Milióny z boxerského zápasu mu trošku zamotali hlavu a už z Conora nevidíme tu obrovskou touhu zmlátit každého, kdo se mu postaví. Na soudní rozhodnutí si musíme ještě chvíli počkat, ale neočekává se, že by skončil v teplácích. Vše vyřeší velké finanční odškodnění. McGregorův tréner několikrát prohlásil, že na zápas s Khabibem opravdu dojde, dokonce ještě tento rok. Zdá se to být velmi nepravděpodobně, ale Conor nás všechny už několikrát překvapil, ať pozitivně nebo negativně.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here