Anthony Joshua vs. Joseph Parker – Kdo utrpí první porážku?

Poslední březnový víkend budou zraky fanoušků bojových sportů upřeny na box, přesněji na duel dvou mladých, ani ne třicetiletých šampiónů, Anthony Joshuy a Josepha Parkera.

V sázce bude hned několik světových titulů těžké váhy – WBA, IBF a IBO, které drží Joshua a organizace WBO, jehož majitelem je Parker.

Anthony Joshua (20-0, 20KO) je bezesporu největší hvězdou současného boxu. Však jen jeho dva poslední zápasy, si na vlastní oči nenechalo ujít přes 150,000 diváků přímo z místa dění. V sobotu se očekává rovněž návštěva přes 75,000. Svůj největší test už má Joshua za sebou. V atraktivní, jedenáct kol trvající bitvě, porazil legendárního Vladimíra Klička. V říjnu podle očekávání porazil náhradu na poslední chvíli Carlose Takama, kterého mimochodem porazil i Joseph Parker.


Naváženo

Anthony Joshua – 109,8 kg ( minulý zápas 115,2 kg)

Joseph Parker – 107,3 kg (minulý zápas 111,1 kg)

Oba bojovníci nastupují o poznání lehčí než ve svých posledních duelech.


Celý svět tak trochu čeká na zápas Joshua vs. Wilder. Ten by mohl přijít právě po tomhle. I když oba boxují pod jinou organizací, nebylo by to poprvé.  Další KO mašina, Deontay Wilder (40-0, 39KO) totiž drží titul WBC, který jako jediný Britovi chybí do sbírky.

Prvně je ale třeba vypořádat se s Josephem Parkerem (24-0, 18 KO). Šestadvacetiletý Parker začal s boxem v roce 2012 a boxoval bez výjimek hlavně doma, na Novém Zélandu. V cestě za titulem WBO porazil třeba i Carlose Takama. Poslední zápas absolvoval také na Ostrovech, proti Hughie Furymu a vydělal si kolem jednoho a půl milionů dolarů. V zápase s Joshuou si patřičně přilepší a přijde si až na šestkrát tolik.

Jak asi většina z vás očekává, Joshua je o u drtivé většiny experů a bookmakerů favoritem a nic jiného než vítězství se od něj nečeká.

Celý galavečer z Cardiffu (Millenium Stadium) si můžete v sobotu (31.3) vychutnat na stanici Nova Sport 1, od 19:00.

Nemáte-li Nova Sport 1, můžete si jeden z linků vybrat TADY. Před začátkem galavečra se tam bude záložka Joshua vs. Parker.

Pokud jste zarytí fanoušci a máte chuť dozvědět se o zápasu něco víc, určitě navštivte server profiboxing, kde se duelu podrobně věnují.

Hlavní zápas

Anthony Joshua vs Joseph Parker – 12 kol, heavyweights

Předzápasy

Alexander Povetkin vs David Price – 12 kol, heavyweights

Ryan Burnett vs Yonfrez Parejo – 12 kol, bantamweights

Joe Cordina vs Hakim Ben Ali – 10 kol, lightweights

Josh Kelly vs Carlos Molina – 10 kol, lightweights

Morgan Jones vs Mose Auimatagi Jr – 6 kol, super middleweights

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here