Bader i Mousasi vyhlíží odvetu s Machidou

Bývalý šampión UFC brazilský drak Lyoto Machida podepsal kontrakt s konkurenční organizací Bellator. Šampioni polotěžké a střední váhy – Ryan Bader a Gegard Mousasi již vyhlíží odvetu s legendou bojových sportů.

Drak tento týden oficiálně ukončil po jedenácti letech své působení v UFC. Bez práce dlouho nezůstal, podepsal více zápasový kontrakt s druhou největší organizací MMA – Bellatorem. Prezident organizace Scott Coker prohlásil, že Machida může bojovat jak v polotěžké, tak ve střední divizi. Nabízí se tedy odvety právě proti Baderovi i Mousasimu, které dokázal Machida v UFC porazit.

Ryan Bader (25-5) prohrál KO v druhém kole na UFC on Fox 4 v roce 2012 a nyní je otevřen možnosti odvety.

„Samozřejmě že stojím o odvetu. Obrovsky ho respektuji, ale vždy chcete své porážky napravit. Jsem úplně jiný bojovník, než jsem byl tehdy“.

Gegard Mousasi (44-6-2) je držitelem pásu střední váhy. S Machidou prohrál na body v únoru roku 2014. Gegard byl z výsledku velmi zklamaný a tvrdil, že UFC tlačilo Machidu k vítězství. V nedávnem rozhovoru navíc řekl, že při jejich souboji byl brazilský bojovník na steroidech. Mousasi má naplánovaný zápas proti Rorymu MacDonaldovi a věří, že Machida může být další v pořadí.

„Vítej v Bellatoru Lyoto. Budu tě sledovat jako mého dalšího možného soupeře.“

Bellator má svou strategii nastavenou velmi dobře. Zatím zdaleka nemůže UFC konkurovat, ale brát pod svá křídla vysloužilé hvězdy je dobrý marketingový tah. Machida pochopil, že v UFC je šance na titul mizivá, proto přestoupil ke konkurenci. Velká popularita nejen v Brazílii přivede ke sledování Bellatoru velké množství diváků. Zápasy s Baderem i Mousasim můžou být ozdobou jakékoliv karty a zvednou prestiž fanoušky opomíjené organizace.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here