Basharat vs Bezkorovayny: Mezinárodní souboj dvou vycházejících hvězd

Na turnaji OKTAGON 19 nás také čeká velmi zajímavý duel dvou zahraničních bojovníků, kteří se představí v bantamové váze. Oba se navíc touží ukázat fanouškům v tom nejlepším světle a zabojovat o další velký zápas.

Javid Basharat (9-0) trénuje po boku Karlose Vémoly v anglickém London Shootfighters a jeho tým jej prezentuje za velmi talentovaného borce, o kterém v budoucnu jistě uslyšíme. Jeho kvality potvrdil i právě Karlos Vémola, který s Javidem tráví v gymu hodně času.

„Můžete od něj čekat všechno,“ prozradil Vémola v pořadu MMA Letem světem. „Je to frajer, který v gymu doslova bydlí. Nevynechá jediný trénink, trénuje od rána do večera a věřím, že s přehledem vyhraje. Také si myslím, že když v OKTAGONU vyhraje dva nebo tři zápasy, tak se velice brzy dostane do UFC.“

Basharat ve své profesionální kariéře zatím ještě nenašel žádného přemožitele. Zajímavostí také je, že se ještě nikdy nepodíval do třetího kola a všechny své soupeře ukončil vždy nejpozději ve druhém kole. Jeho silnou stránkou je bezpochyby tvrdá dřina a komplexnost, protože své protivníky zvládne vyřídit jak v postoji, tak i na zemi. Basharat má ve své kariéře skvěle nakročeno, avšak 5. prosince ho čeká neméně zkušený a talentovaný borec.

Alexander Bezkorovayny (11-1) stihl během tohoto roku neuvěřitelných šest zápasů, což se letos podařilo málokterému bojovníkovi. Navíc všechny tyto souboje dokázal vyhrát a je tak na skvělé šnůře šesti vítězství v řadě. Dvaadvacetiletý talent z Ukrajiny je specialistou na submise, pomocí kterých dokázal najít recept na většinu jeho oponentů. Stejně jako Basharat rád ukončuje soupeře před limitem, tudíž můžeme očekávat velmi tvrdý souboj.

Na tento předem atraktivní mezinárodní duel se můžeme těšit již tuto sobotu na nabitém galavečeru OKTAGON 19. Dokáže Javid Basharat naplnit očekávání fanoušků a přiblížit se vítězstvím k vysněnému UFC? Nebo si důležitou výhru  připíše Alex Bezkorovayny?