Bitvo o trůn těžké váhy: Anthony Joshua vs. Vladimír Kličko

Tuto sobotu se uskuteční letošní největší boxerský zápas, kdy se proti sobě potkají Anthony Joshua (18-0, 18 KO) a Vladimír Kličko (64-4, 53 KO).

Na papíře bude Joshua vs. Kličko hned o 3 tituly těžké váhy, a to WBA, IBF a IBO. Ve skutečnosti však půjde o daleko víc. Převezme mladý knockoutový specialista Joshua dlouholetou nadvládu ukrajinského borce nad divizí těch nejtěžších vah? Kličko spolu se svým bratrem vládli těžkým vahám několik let a pomalu, ale jistě to už ztrácelo svůj půvab a zájem fanoušků. V listopadu 2015 však přišel šok, když Vladimír padl s Tysonem Furym a přišel o své tituly. Fury tituly rychle získal a stejně rychle o ně kvůli drogovým blamážím přišel.

Nastal čas, aby se rozhodlo. Získá Kličko svůj trůn těžké váhy zpátky nebo se stane světovým číslem jedna mladý a neporažený Anthony Joshua?

Jde o tak velkou událost ve světe boxu, že jsou vysílací práva rozděleny mezi dvě společnosti. Na jedné straně Showtime, která se postará o živý přenos a dále HBO, které bude vysílat hned poté ze záznamu. Rovnou na místě bude tento zápas sledovat 90,000 diváků na londýnském stadionu Wembley.

U nás si můžeme celý turnaj vychutnat živě na NOVA SPORT 1 v sobotu od 19:00.

Katie Taylor vs. Nina Meinke

Luke Campbell vs. Darleys Perez

Scott Quigg vs. Viorel Simion

Anthony Joshua vs. Vladimír Kličko

 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here