Blog: OKTAGON znovu posunul hranice..PrimeTime nadchl nejen přítomné diváky

Včera v odpoledních hodinách proběhla tisková konference organizace Oktagon MMA. Představení nových bojovníku, Projekt Y či největší přestup historie MMA. Pořadatelé si dali opravdu záležet a přinesli návštěvníkům nevšední zážitek. Organizace posunula české bojové sporty o pořádný kus dopředu.

Získal jsem příležitost zúčastnit se jako „novinář“. Uvozovky užívám záměrně, neboť jsem jako úplný amatér seděl mezi skutečnými novináři a redaktory. Začátek byl naplánován na 17. hodinu, ale již půl hodiny před začátkem čekala před Royal Theatre spousta fanoušků. Stál jsem ve frontě 15 minut, než mi došlo, že jsem napsaný na seznamu a mohu do sálu dříve. Pódium bylo skvěle připravené a zajímavě naaranžované. Dostal jsem místo ve druhé řadě, ale ve výhledu mi lehce překážel kameraman živého přenosu. Připravil jsem si poznámkový blok a čekal na zahájení tiskové konference.

Přivítali nás promotéři Ondřej Novotný a Palo Neruda. Začátek patřil Projektu Y, ve kterém se čtyři krásky rozhodly změnit svůj život a nastoupit do klece v zápase MMA. Oktagon si od projektu slibuje mnoho. Čeká se obrovská sledovanost, kdo by se nepodíval na čtyři atraktivní ženy, které absolvují nejtěžší výzvu svých životů. Můžeme se těšit na pokračování Projektu X. Peťo Benko převrátil svůj život na ruby a nyní čelí další výzvě. Populárnímu českému herci a nyní i zápasníkovi – Jakubu Štáfkovi. Štáfek je vtipný člověk, což během tiskové konference jednoznačně potvrdil. Jak se Kubovi povede v oktagonu, zjistíme za několik měsíců. Následovalo představení nových bojovníků. Jay Jay Gottvald, Jarda Jartim či Tomáš Kvapil jsou novými tvářemi, kteří se silně zapíší do podvědomí fanoušků. V letošním roce se můžeme těšit i na duel šampiónů kick boxu či thajského boxu. Vladimír Moravčík a Igor Daniš jsou tím nejlepším, co postoj nabízí a nyní si vyzkouší souboj v nejmenších rukavicích. Ještě před vrcholem celé konference došlo k oznámení nových takzvaných mini-turnajů s názvem OKTAGON Prime, které budou pořádaný v Česku pod taktovkou brněnského promotéra Martina Karaivanova a na Slovensku pod záštitou Juraje Winkelmese. Menší turnaje budou sloužit také k posílení základny pro nové talenty. Jednoznačně krok správným směrem. Vrchol podvečera měl teprve přijít. Celý den internetem kolovaly spekulace, které se potvrdily. Nejslavnější český bojovník – Terminátor Vémola podepsal smlouvu s organizací Oktagon MMA. Největší přestup doslova otřásl československou scénou a změnil zajeté pořádky. Hned jsem si vzpomněl na přestup fotbalisty Luise Figa z Barcelony do Realu Madrid – největší hvězda odešla ke konkurenci. Můžeme se tedy těšit na československý souboj století – Vémola vs. Végh.

Závěr patřil novinářům, kteří pokládali zápasníkům dotazy. Měl jsem v hlavě pár otázek, ale vzít si mikrofon a před sto lidmi a tisíci sledujícími na internetu položit správnou otázku, není sranda. Když se ke mně konečně dostal mikrofon, začal jsem s jednoduchou otázkou, abych si vyzkoušel, zda vůbec dokáži srozumitelně mluvit. Ondra Novotný mě nezná a já bohužel zapomněl před dotazem zmínit své jméno. Inu, chybami se člověk učí. Nakonec jsem položil otázky Michalu Martínkovi, Davidu Kozmovi a Jardovi Jartimovi. Myslím, že mi bylo rozumět a dotazy měly hlavu a patu. Nebyl důvod se bát.

Když přišel Karlos do sálu, byla slyšet velká odezva fanoušků. Ještě větší podporu získal Attila Végh. Čím dál více populární jsou i Melou Petrášek a David Kozma. Věřím, že si akci velmi užili i samotní bojovníci. Vše bylo skvěle zorganizované a připravené. Na pódiu se sešlo to nejlepší, co české MMA nabízí. Chvílemi mi přišlo, že sedím na tiskovce v americké UFC. Včerejší podvečer pro mě byl velkým zážitkem, který si v budoucnu doufám zopakuji.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here