BLOG: Pátý element #14 – Andrade je novou šampionkou UFC! Mašková zápasila v Africe.

Pátý element #14  Andrade je novou šampionkou UFC! Mašková zápasila v Africe.

 Vážení čtenáři Pátého elementu, dnes začneme netradičně výsledkovou listinou a to díky turnaji UFC 237. Následně se podíváme na profil Sandry Maškové, která působila pod EFC v rámci projektu TF2. Zakončíme to jako vždy, upozorněním na významné ženské MMA zápasy. Mimo to, chceme uvést na pravou míru informace o pyramidě v INVICTA, kde se zápasy bojovaly nezvykle pouze na jedno kolo a finále pak na tři kola.

VÝSLEDKOVÁ LISTINA

 V hlavním zápase UFC 237 zvítězila domácí Jessica Andrade (20-6/Brazílie), která porazila, druhého kolo na TKO via slam, držitelku pásu Rose Namajunas (8-4/Wisconsin) a stala se tak novou šampionkou slámové váhy UFC. Královna je mrtvá, ať žije královna! Brazílie tak momentálně drží 3 ze 4 ženských titulů v UFC.

Irene Aldana (10-4/Mexico) porazila Bethe Correia (10-4/Brazília) ve třetím kole na armbar z reverse trianglu. V derby Rio vs Sao Paulo zvítězila na body Luana Carolin (6-1/Brazílie) nad Priscila Cachoreira (8-3/Brazílie). Talita Bernardo (6-4/Brazílie) prohrála s ViViane Araujo (7-1/Brazílie) ve třetím kole na KO.

Kdo je Medojed?

 Sandra Mašková (1-3 MMA,8-2 K1) , přezdívaná Medojed, je jednou z našich top postojářských zápasnic a v MMA již dávno není nováčkem. Sandra je rodačka z Prahy a žije zde již 31 let.Vystudovala střední školu v oboru počítačové grafiky. Na vysoké škole se věnovala tělesné výchově a sportu, načež je z ní dnes paní Magistra v oboru Wellness specialist. Dodnes pokračuje samostudiem v oblastech výživy, sportu, wellness a psychologie. V této kombinaci hledá i pro sebe optimální cestu k nejlepšímu sportovnímu výkonu.

 Sama se prezentuje jako zápasnice, která dokazuje to, že nejen muži v bojových sportech, ale i ženy, mohou být velmi vzdělané, krásné a také úspěšné i mimo ring. Dle své přezdívky ´Medojed´ se řídí filosofií, jež je tomuto zvířeti vlastní a mnohá úskalí, nebo problémy řeší s klidem a nadhledem. Sama doporučuje vyhledat video´´Medojedovi je to u prdele´´, pro lepší pochopení této přezdívky.

 S bojovými sporty začala v roce 2007 a od té se vyvinula v kvalitní a populární zápasnici. V MMA mám Medojed, zatím, sice negativní skóre, ale v postoji dosáhla hned několika velkých úspěchů. Získala cenný kov téměř na všech mezinárodních turnajích organizace WAKO. Největší osobní úspěch v bojových sportech vybojovala v roce 2017 na Světových hrách v polské Wroclawi, odkud si přivezla zlatou medaili. Svou zápasovou přípravu má velmi komplexní a pestrou pod velkými trenérskými  jmény, jako jsou Škeřík, Hořejší, Macek nebo Barták.

 Právě dnes, 17.5.2019, bude na @iconicsportstv možno sledovat zápas Sandry Maškové, jako jediné zástupkyně České republiky, v MMA reality show The Fighter 2 pod hlavičkou organizace EFC Africa. Sama Sandra na svém profilu potvrdila, že TF2 se brzy začne vysílat i na O2 Tv sport a s českým komentářem. Kdy, to zatím není veřejně známo. Každopádně budeme dnes i ve všech příštích zápasech, držet Sandře pěsti a společně se budeme těšit, až ji opět uvidíme zápasit na domácí půdě.

NADCHÁZEJÍCÍ ZÁPASY

UFC FN 152 nám přinese souboj mezi neporaženou Aspen Ladd (7-0/Kalifornie) a Sijara Eubanks (4-2/Maryland). Také se zde střetne Megan Anderson (9-3/Austrálie) a Felicia Spencer (6-0/Florida).

Akce ONE Championship Singapur nabídne zápas Mei Yamaguchi (19-11-1/Japonsko) proti Meng Bo (13-5/Čína).

 

Ženskému MMA zdar!