BLOG: Pátý element – Pět let u mariňáků, nyní vyráží na boj s Pudilovou

Pátý element #4

Vítám všechny příznivce ženského MMA u čtení dalšího vydání Pátého elementu. Na úvod se zmíním o těch zápasech, které bychom měli v blízké době sledovat a poté se letmo podíváme na výsledky již odbojovaných zápasů z UFC . Následně si blíže představíme Liz Carmouche, soupeřku Lucie Pudilové.

Hned z kraje se omlouvám a opravuji datum obhajoby pásu Magdalény Šormové (6-1) v organizaci WWFC, která proběhne 2. března v Kijevě.

V sobotu 23.února, čili již zítra, se na domácí půdě postaví Lucie Pudilová (8-3) proti Američance Liz Cramouche (12-6) na hlavní kartě UFC FN 145 a na prelims to bude Veronica Macedo (5-2-1) z Venezuely proti Gillian Robertsonna (5-3) z Kanady.

V hlavním zápase asijské organizace ONE FC bude 22. února bojovat Stamp´´Fiartex´´Nong z Thajska proti Američance Janet Todd, avšak tento zápase bude dle pravidel muay-thai. Na stejné kartě si v MMA změří síly Ayaka Miura (7-2) a Laura Balin (10-3).

Bellator 217 v irském Dublinu nám na prelims nabídne souboj mezi domácí Leah McCourt (1-1) a Hatice Ozyurt (1-6) z Holandska.

Na hlavní kartě UFC FN Phoenix porazila Cynthia Cavillo na body Courtney Casey. Na prelimes pak Andrea Lee zdolala Ashlee Evans-Smith, rovněž na body. V early prelimes zvítězila via submission Emily Withmire nad Alexandrou Albu.

Kdo je Liz Carmouche, soupeřka Lucie Pudilové?

Liz Cramouche se, dle sázkařů, stala favoritkou v duelu, který celá československá MMA scéna očekává tak trochu jako malé dítě dárek pod stromečkem. Samotné Vánoce jsou pak pro nás celý pražský turnaj UFC FN 145.

Tato žena, přezdívaná´´Girl-Rilla´´, je aktuální ´´šestkou´´ ženské muší váhy v UFC s bilancí 12 výher a 6 proher. Prohry na jejím kontě jsou se jmény největších hvězd a šampiónek jako Misha Tate, Ronda Rousey a další. Před UFC působila v organizacích Strikeforce a Invicta FC. Její poslední přemožitelkou byla Alexis Davis s níž prohrála dokonce dvakrát. Ve svém posledním zápase, loni v létě, pokořila Jennifer Maiovou a teď si brousí zuby na naši Lucii Pudilovou.

Liz se narodila roku 1984 ve Spojených státech a momentálně žije v Kalifornii. Poměrnou část života strávila také v Japonsku, kolébce bojových umění. Před kariérou zápasnice strávila pět let u amerických mariňáků, což samo o sobě vypovídá, že je to vskutku tvrdá žena. Během těchto pěti let se třikrát zúčastnila mise na středním východě. Během let výcviku a trénování dosáhla na černý pás v brazilském jiu-jitsu. V roce 2010 se rozhodla přejít na profesionální sportovní dráhu zápasnice a v tomtéž roce posbírala své první tři výhry.

Ve svých čtyřiatřiceti letech nese, krom výjimečnosti bojovnice, ještě dvě zvláštnosti. Carmouche je hrdá maminka, které se hlásí k lesbické orientaci a krom toho je propagátorkou látky CBD a marihuanových preparátů pro sportovce.

Nám, fanouškům ženského MMA, teď připadá důležitá povinnost a sice podpořit v O2 Aréně naši českou lvici Lucii Pudilovou, aby tuto náročnou výzvu zdolala s vervou jí vlastní. A kdo nebude na místě, určitě bude fandit doma u televizoru.

Příště se můžete těšit na rozbor zápasu Pudilová vs Carmouche a také si řekneme něco k úvodu Projektu Y prezentovaným organizací OKTAGON MMA.

Ženskému MMA zdar!

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here