Brož se vyjádřil k porážce s Malachem a naznačil, v jaké váze bude pokračovat

Miroslav Brož pocítil na turnaji OKTAGON 20 hořkost porážky, kdy ve velmi těsném zápase nakonec nestačil na body Janu Malachovi. Přezdívaný Inkvizitor byl na cestě do lehké váhy, ale tam jej podle jeho slov zřejmě neuvidíme. V jaké váze se představí nadále?

Poměrně dobře zvládnutý zápas, na jehož konci se však nakonec radoval soupeř. Takhle by se dal v krátkosti popsat poslední zápas Brože, který těsně nestačil na Malacha. Zástupce RPG gymu ale hlavu nevěší a tuto bolestivou porážku přijímá s veškerým respektem.

„Chci všem moc poděkovat za tolik zpráv, kterých mi přišlo strašně moc,“ vysvětlil Brož na svém Instagramu. „Co se týče toho zápasu, tak když to vezmu po taktický stránce, tak jsem udělal to, co jsme měli připravený. Neměl jsem dokonce ani pocit, že bych cokoliv pokazil, ale prostě jsem prohrál, verdikt nikdo nezmění. Zkrátka jsem si to prohrál sám, jel jsem totiž na jistotu a myslel jsem si, že mám nabodováno. Měl jsem do toho asi víc šlápnout, chyba je prostě ve mně, prohrál jsem zaslouženě. Gratuluji Honzovi.“

Brož měl v minulém roce za cíl dostat se postupně váhově níž a níž, čímž dorazit až do nabité lehké divize. V posledním souboji nastoupil v domluvené váze do 74 kg, ale už toto shazování mu evidentně způsobilo dost problémů a v zápase se necítil dobře. Cesta do lehké váhy se podle Inkvizitora tak ruší.

„Co se týče váhy, tak s tím přestupem do lehké váhy (70 kg) končím, prostě tu váhu nedám a doktoři mi takové shazování zakázali. Už po tomto zápase jsem měl docela zdravotní problémy. Zdraví mám jedno a rozhodně si ho nepodělám. Navíc mě to značně limitovalo v zápase, hlavně ve třetím kole. Rozhodl jsem se tedy přejít do welterové váhy,“ řekl Brož.