BUAKAW vs. K1 A PROMOTÉŘI

Nestalo se to poprvé, ale možná naposledy. Kariéra muže, který je všeobecně považován za nejlepšího thaiboxera možná všech dob a jistě toho, který dosáhl největší slávy je bohužel již poněkolikáté pošpiněna politickým zákulisím, které jej doprovází či jej Buakaw sám vytváří.

Tentokrát po 3.kole finálového turnaje K1 v Thajsku zmizel nejen z ringu, ale celkově z areálu a i díky tomu vyhrál Němec Enriko Kehl, který předtím dle mého názoru s Buakawem čistě remizoval. Okamžitě se vyskytlo několik vysvětlení, které se teď po 3 dnech neustále mění a přelévá.

Co se nijak nerozebírá je údajný možný problém s nepovoleným turnajem a možným 4. Kolem, které by pro Thajského bojovníka mohlo znamenat až vězení. Toto skutečně nikdo příliš nikde neakcentuje.

Co se spíše potvrzuje jsou sázky. Ty měl chtít Buakaw rozbít. Připomeňme, že v Thajsku se nesmí sázet on-line. Nicméně K1 tvrdí, že jeden ze sponzorů byla Australská sázková společnost a že z Thajska a dalších zemí, kde je to zakázáno se nemohlo sázet a že sázkařský gang ovlivňující zápasy je nesmysl.

Dalším argumentem mají být peníze, které Buakaw neobdržel údajně již za několik předchozích turnajů. Nicméně K1 tvrdí, že peníze dostal Buakaw všechny ještě několik týdnů před finále. Nicméně obojí je nestandartní. Jak nastoupení do zápasu, když mi někdo dluží, tak zaplatit někomu před zápasem o týdny dopředu. Ti nejlaskavější promotéři to dají borcům v hale před zápasy a děje se to velmi zřídka.

Poslední a zatím možná (možná) nejpravděpodobnější verze je, že se konkurentům v Thajsku vůbec nelíbilo, že se tam snaží K1 udělat turnaj a že se s Buakawem domluvili na taškařici.

Poslední propíranou věcí byly údajně změněná pravidla na poslední chvíli, ale i to vyvrací jak K1, tak reportéři, kteří na turnaji byli. A je třeba přiznat, že Buakaw předváděl ve finále mnoho nepovolených technik, který by podle pravidel K1 neměli projít. Na světových fórech mu fanoušci a hlavně ani novináři nejsou příliš nakloněni, nicméně se zatím pořád dále spekuluje.

V každém případě to nyní vypadá, že celá aféra nejvíce ulpí právě na pověsti a kariéře Buakawa. Je jasné, že fanoušci jej budou mít i nadále za boha, ale otázkou je jestli jej bude zaměstnávat ještě některá z velkých organizací mimo Thajsko. Nechme se překvapit…

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here