Buchinger: Pokud mě Rony nevypne v prvním kole, bude mít určitě problémy

Buki je zpět! Legenda československé MMA scény se vrací zpět na domácí půdu, kde hodlá ukořistit další cenný titul. Již tuto sobotu se na turnaji OKTAGON 21 utká o pás šampiona lehké váhy proti Ronaldu Paradeiserovi. Jak Buchinger hodnotí svého soupeře a jakou nabízí predikci zápasu?

Ivan Buchinger má ve své sbírce několik světových titulů a tím pádem disponuje bohatými zkušenostmi z pětikolových bitev. Naopak Rony Paradeiser nastoupí do titulového zápasu vůbec poprvé, a právě tato skutečnosti by Ivanovi mohla hrát zásadně do karet.

„Popravdě netuším, jakou bude mít Rony taktiku, ale když po mě hned skočí a netrefí, tak ve druhém nebo třetím kole už bude zabitý,“ řekl Buchinger v pořadu MMA Letem Světem. „Bude si tedy muset rozmyslet, co bude dělat. Pokud mě v prvním kole nevypne, bude mít určitě problémy.“

Buki dokázal během své velkolepé kariéry nasbírat sedmatřicet vítězství a hořkost porážky pocítil pouze sedmkrát. Mezi jeho nejčastější přemožitele patří právě leváci, kteří Ivanovi dost nevyhovují, což také sám potvrdil.

„Je to snad můj nejhorší možný soupeř, je vysoký a k tomu má navíc obrácený guard, což mi popravdě nesedí,“ řekl Buchinger. „Trénuji ale s Lajošem Kleinem a dá se říct, že už jsem si na to více zvykl, ale i tak to pro mě bude velmi těžké.“

I přesto se ale čtyřiatřicetiletý zástupce SFG cítí velmi dobře a pakliže zápas s Ronym projde přes druhé kolo, předpovídá své vítězství na škrcení, jenž patří mezi jeho nejnebezpečnější zbraně. „Myslím si, že zápas ukončím ve třetím nebo ve čtvrtém kole na submisi,“ dodal Buchinger.