„Budu ready na vše, co přijde,“ hlásí Konrád před bitvou s Paulusem

Michal Konrád se dokázal odrazit od série nepříjemných porážek a naskočit zpět do vítězného sedla. Teď je před ním další prověrka, kdy bude už 1. května čelit šampionovi páté série OKTAGON Výzvy.

Migel na začátku roku 2021 zvládnul zápas s Igorem Lukačovičem, se kterým si poradil hned v prvním kole a zvítězil na škrcení. Po šňůře tří porážek v řadě si tak konečně připsal důležité vítězství, které podle něj bylo naprosto zásadní a věří, že mu to také pomohlo změnit mentální nastavení.

„Konečně jsem se vrátil na vítěznou vlnu. Už to vážně byla potřeba a muselo to přijít,“ prozradil Konrád pro FightClubNews. „Zápas určitě nepatřil k těm nejtěžším, ale o to těžší byl v hlavě. Do zápasu jsem šel úplně jinak než do minulých zápasů, a to s klidnou hlavou a přesvědčen, že vyhraju. Nehledal jsem v sobě žádné zbytečné myšlenky nebo emoce, co když něco nevyjde a zbytečně jsem nepřemýšlel, jen protivník a čistá hlava, totálně. Cítil jsem se skvěle, bez myšlenek a tohle je ta cesta! Ukázalo mi to, že jde zápasit i jinak než jen myslet na to, co když to nevyjde a podobný nesmysly.“

Po třech měsících vyráží Michal Konrád znovu do boje, kdy se na turnaji OKTAGON 23 postaví talentovanému Romanu Paulusovi, pro kterého to bude vůbec první zápas mimo OKTAGON Výzvu, kterou dokázal vyhrát.

„Čeká mě zapas s Romanem, tedy s champem Výzvy. Já jsem byl v OKTAGON Výzvě taky a myslím si, že je to rozdíl oproti zápasu na turnaji,“ vzpomíná Migel na účast ve třetím ročníku Výzvy. „Ve Výzvě jsme zápasili před pár lidmi, ale další gala bylo v O2 aréně, kde bylo skoro vyprodáno. V současné situaci však zápasíme bez diváků, takže atmosféra pro něj bude stejná. Tohle je jediná změna, která je. Jinak si myslím, že to bude pro Romana  stejný zápas, jako ve Výzvě. Ukázal, že vydrží makat všech pět kol a za to mu patří respekt.“

Český bojovník má na svém kontě celkem dvanáct zápasů a je čtyřikrát více zkušenější než právě Paulus, což vnímá jako velkou výhodu. Samozřejmě ale nehodlá nic podcenit.

„Moje silná stránka je určitě zkušenost a že jsem už nastoupil s lepšími zápasníky než zatím nastoupil on,“ promluvil Konrád o své výhodě. „Nic ale nepodceňuji a připravuji se stejně, jako bych šel s jakýmkoliv jiným soupeřem.“

Konrád si zcela uvědomuje zázemí slovenského borce, který trénuje ve známém trnavském gymu po boku velkých hvězd domácí scény. Zároveň je ale Migel přesvědčen, že bude připraven úplně na vše.

„Roman trénuje ve skvělém gymu pod vedením Atilky. Párkrát jsem k nim přijel na kemp a bylo to super. Má spoustu kvalitních sparingů a každý rok, co jsem ho navštívil, byl lepší a lepší. Zápas je ovšem úplně něco jiného než trénink. Určitě má nebezpečné věci, jenž mě mohou ohrozit, ale budu ready na vše, co přijde,“ dodal Konrád na závěr.