Chimaev se posunul do TOP 15! Jaká velká jména přeskočil?

Kariéra neporaženého Khamzata Chimaeva se začíná velmi zajímavě vyvíjet. Díky jeho posledním výkonům se konečně dostal do vysněného žebříčku welterové divize, kde zaujmul patnácté místo.

Za pouhé čtyři měsíce strávené v UFC Chimaev doslova přebral veškerou pozornost. Z neznámého nováčka se za krátkou dobu stala velká hvězda, která v nejlepší lize světa drží rekord za nejrychleji nasbíranou sérii tří vítězství, na kterou mu stačilo pouhých šestašedesát dní. Právě tyto výkony mu vysloužily zařazení do TOP 15 welterové váhy.

Chimaev přeskočil v žebříčku například i hvězdného Nata Diaze, který naposledy zápasil s Jorgem Masvidalem, nebo Rafaela dos Anjose, jenž se vrátil do lehké váhy.

Khamzata Chimaeva v prosinci čeká zatím nejtěžší zkouška kariéry, kdy se v hlavním zápase večera postaví proti zkušenějšímu Leonu Edwardsovi. Edwards má osm vítězství v řadě a je na třetím místě žebříčku welterové divize.

Pro Chimaeva to bude velký test, který určí, zda má patřičné dovednosti na to, rovnat se s těmi nejlepšími. Případná výhra by mohla vycházející švédskou hvězdu posunout do těch nejvyšších řad, kde by se už pomalu dalo mluvit o titulové šanci.