Cormier: Poirier se musí správně nastavit v hlavě

Bývalý dvojnásobný šampión UFC Daniel Cormier se v rozhovoru pro SCMP MMA podělil o své zkušenosti s odvetnými zápasy a poskytl radu Dustinu Poirierovi. Ten se 23. ledna představí v hlavním zápase UFC 257 podruhé proti Conoru McGregorovi.

Daniel Cormier se ve své kariéře zažil pocit, kdy nastupuje proti někomu do klece podruhé hned několikrát. Dvakrát dokázal porazit Anthonyho Johnsona a dvakrát podlehl bývalému šampiónovi polotěžké váhy UFC Jonu Jonesovi. Po přesunu do těžké váhy se v oktagonu třikrát potkal se současným šampiónem Miocicem, který ho ve dvou duelech dokázal porazit.

„Vím o tom opravdu hodně,“ tvrdí bývalý bojovník, který se po konci aktivní kariéry přesunul za komentátorský stůl a dnes doprovází zápasy svými postřehy. „Z 25 zápasů jsem jich sedm odbojoval jen proti třem chlápkům, takže s tím mám zkušenosti. Každý bojovník dokáže sám sebe přesvědčit, že prohrál jen kvůli jedné ráně. Neměl by na ten první zápas zapomínat, ale naopak to využít k tomu, aby se namotivoval a nastavil se v hlavě správně,“ radí Cormier.

Sám Poirier na toto téma také poskytl svůj názor a dopředu předeslal, že do zápasu půjde v jiném rozpoložení než na turnaji UFC 178, kdy McGregorovi podlehl za necelé dvě minuty. „Když jsem bojoval dříve, hodně mě ovlivňovaly emoce,“ přiblížil Poirier, proč tento zápas nebude stejný. „Nejde mi o to, abych se mu pomstil. Jde mi o to, abych se posunul v kariéře. Je to jen byznys,“ uzavřel Poirier.