Dana White: „Israel Adesanya je budoucnost UFC“

Israel Adesanya si v sobotu připsal největší vítězství své kariéry. V prvním kole ukončil nebezpečného Dereka Brunsona a potvrdil roli vycházející hvězdy, která míří k metám nejvyšším. Svým výkonem udělal dojem nejen na fanoušky, ale i na prezidenta UFC Danu Whitea.

„Israel je kluk, který stoupá nahoru. V sobotu čelil prvnímu velkému testu a dopadl na výbornou. Jeho soupeř je jako rozjetý náklaďák a skvělý wrestler. Israel předvedl v Madison Square Garden úžasnou show. Spousta lidí – včetně mě – si myslí, že ten kluk je budoucnost MMA a v sobotu to jednoznačně potvrdil.“

Bývalý kickboxer, který vyhrál přes sedmdesát duelů, vstoupil do UFC s velkými nadějemi a White je mile překvapen, co Israel dosud v oktagonu předvedl.

„Když jsem ho viděl bojovat, došlo mi, jak dobrý opravdu je. Pak ho slyšíte mluvit a víte, že ten kluk má všechno. Je velmi ambiciózní, ale přeji si, aby trošku šlápl na brzdu. Chce bojovat s kýmkoliv a kdykoliv, což mám opravdu rád. Chce se stát velkou hvězdou? Tak ať dál bojuje. Pokud je zdravý a chce bojovat, bude bojovat. Mám ho opravdu rád, ale nechci, aby stoupal moc rychle, takže si spolu sedneme a uvidíme, co bude dál.“

Rozumným krokem může být souboj s Luckem Rockholdem či Andersonem Silvou, ke kterému je často přirovnáván. Na titulový souboj je zřejmě ještě brzy, Adesanya musí nejdřív potvrdit své kvality, než nastoupí k souboji o titul.

„V sobotu potvrdil, jak skvělým a zajímavým zápasníkem opravdu je. Ukončit Dereka Brunsona v prvním kole, je velká věc.“

Slova Dany Whitea můžeme jen potvrdit. Adesanya je nová krev ve střední váze. Předvádí atraktivní duely, ze kterých odchází jako vítěz. Pochopitelně chce svou titulovou šanci, ale na tu je ještě brzy. V žebříčku nalezneme několik bojovníků, kteří také čekají na souboj o pás. Ideálním soupeřem je Paulo Costa, neporažený Brazilec a další nadějný prospekt divize do 185 liber.

1 komentář

  1. Sleduji ho od zápasu s Tavaresem. Ten jeho pohyb je prostě neskutečnej a takovou obranu proti takedownům jsem ještě neviděl.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here