Dana White pálí ostrými kvůli zápasu Mayweather vs. McGregor. Conor se přidává a uráží Showtime

Vypadalo to jako pohádka roku 2017, když se povedlo zmedializovat zápas Mayweather vs. McGregor na takovou úroveň, že o tom věděl každý. Ve skutečnosti ale byla v zákulisí zlá krev, především ze strany Dany Whitea.

Ten vyjádřil svoji touhu vstoupit do promotérství boxu, ale jak naznačil v dlouhém rozhovoru pro Yahoo! Sports, nebude si dělat žádné přátele. Naopak vystrčil růžky a zpětně se velmi ostře vyjádřil ke spolupráci se Showtimem na celém galavečeru MayMac. Obzvláště pak nenesl vůbec dobře, když Showtime vydal tiskovou zprávu o tom, kolik domácností si ve skutečnosti koupilo přenos.

„Když jsme udělali Mayweatherův zápas, sledoval jsem to a ponořil se do toho a myslím si, že současní boxerští promotéři jsou v tom špatní. Podle mě nedělají dobrou práci a já bych ji odvedl lépe. Zní to arogantně, ale je to pravda. Dokázal bych odvést lepší práci než oni.

Přemýšlejte o tom. Je mi u p**ele nějaká za**aná tiskovka od Showtimu, kterou vydali. Tohle je největší zápas v historii bojových sportů. Prodalo se toho přes 6,7 milionů. Kdyby služba neklekla, mohli jsme se přiblížit 7 milionům, chápete? Byl to největší galavečer všech dob bez boxera. V zápase byl jenom jeden boxer.

Způsob, jakým udělali tu tiskovku, co to sakra bylo? Nevěřil jsem jim už předtím a teď je nesnáším. S lidmi ze Showtimu už nikdy spolupracovat nebudu.

Myslím si, že bych to udělal mnohem líp. Mohli bychom tomuto sportu dát něco navíc. Mohli bychom pozvednout úroveň tohoto sportu. Mám zájem do toho jít.“

Toto dlouho nezůstalo bez povšimnutí a vyjádřil se k tomu rovnou výkonný viceprezident a generální manažer Showtime Sports, Stephen Espinoza.

„To zní, jako kdyby ho naštvalo, že jsme spáchali kardinální hřích tím, že jsme řekli pravdu (že jsme vydali přesné číslo prodejů MayMac v Severní Americe). Je zvláštní, že když řeknete pravdu v tiskové zprávě, kterou dopředu schválily všechny strany, jste za to ‚nenávidění‘.“

„Zavři tu svoji podrazáckou hubu. Koho ku**a zajímaj nějaký severoamerický čísla, když jsme GLOBÁLNÍ KRÁLOVÉ, ty idiote. CELOSVĚTOVĚ číslo 1!“

Espinoza okamžitě kontroval:

„Haha…až na to, že to nebylo na prvním místě ani co se týče celosvětových příjmů.“ 

Dana White zatím nevstupuje do světa boxu, ale je evidentně přesvědčený, že by jako promotér odváděl lepší práci, a to i vzhledem k výplatám všech boxerů.

„Vím, že boxeři na vrcholu si vydělávají spoustu peněz, ale ti vespod nevydělávají nic. Dokázal bych dát dohromady systém, ve kterém by si všichni dokázali vydělávat dobré peníze, mohli podporovat svoji rodinu, bydlet v hezkých domovech a všechno to kolem. Velká jména vydělávají velké peníze. Ty by ale mohly být rozvrženy rovnoměrně. Především musíte získat opravdovou televizní smlouvu a ne tu, co má Bob Arum. Musíte vybudovat stejnou strukturu, jakou jsme vybudovali v UFC. Bob Arum mele nesmysly, jenom kopíruje doslova to, co já jsem udělal za posledních 17 let.

Je hodně zviditelněný, ale za co? Když vypíšeš zápas, který ti vydělává, ale borec skončí, protože ho bolí kloub? Víš, co tím myslím? Děláš kraviny, kvůli kterým si lidi pak vypínají televizi.

Byl jsi přece na zápase Robbieho Lawlera, ne? Měl úplně zničenou nohu. Zpřetrhal si ACL, meniskus a vlastně všechno, co v koleni je. Dopotácel se k pletivu a řekl Dos Anjosovi, ať jde za ním, ať si to můžou rozdat. Robbie Lawler došel do 5. kola.“

Dana White má jasno do budoucna – rád by vedle UFC propagoval ještě boxerské galavečery, ale s myšlenkou, s jakou tuto společnost převrátil vzhůru nohama a udělal z ní velmi úspěšný byznys.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here