Dana White: Tony Ferguson potřebuje čas. Do oktagonu se jen tak nevrátí.

@mmafighting.com
@mmafighting.com

El Cucuy má velké osobní problémy. Podezření z domácího násilí, paranoia a velmi špatný psychický stav. Tak by se dala popsat momentální situace okolo hvězdy lehké váhy – Tony Fergusona.

El Cucuy je ojedinělý bojovník a světový unikát. Jeho tréninky, bojový styl i oddanost sportu dokazují, že je jedním z nejlepších bojovníků napříč divizemi. V oktagonu poráží jednoho soupeře za druhým, osobní život již tak růžový není. K situaci se vyjádřil i prezident UFC Dana White.

„Tony se zajímal o zápas Holloway vs. Poirier a ptal se, jaký souboj čeká jeho. Nabídl jsem mu duel s Iaquintou, ale realita je taková, že Tonyho jen tak v kleci neuvidíme. Zápasit momentálně není v jeho nejlepším zájmu. Musí napřed vyřešit své osobní problémy.“

Fergusonova manželka Cristina požádala soud, aby Tonymu omezil styk s rodinou. Dle svých slov se bála o své děti. Dokonce prohlásila, že Tony několik nocí nespal a tvrdil, že má v noze nainstalovaný sledovací čip. Cristina Ferguson chce dát manželovi prostor, aby současnou krizi překonal.

„Jeho chování se zhoršuje. Bojím se, že jednou ublíží mně nebo sám sobě.“

Soudní stání se uskuteční 5. dubna. Ferguson nebyl zatčen ani obviněn.

Americký bojovník je dlouhodobě jedním z nejlepších. Kvůli obrovské smůle a nešťastnému zranění přišel o titulový souboj s Khabibem. Tony je velmi zvláštní člověk, což lze poznat z jeho vyjadřování či stylu tréninku. Zdá se, že promarněná šance zápasit o pás, nechala na Tonym velkou stopu. Jak se vypořádá s vnitřními démony, je ve hvězdách.

Na Instagramu Ferguson zveřejnil: „Můj management a UFC se mi snaží pomoct“