Cain Velasquez? Ano, ten všestranný, atraktivní a talentovaný bojovník se v kleci už nějakou tu dobu neukázal.

Kvůli nepříjemným zdravotním problémům, které si dokonce vyžádaly okamžitou operaci byl Cain nucen odstoupit ze zápasu s Fabricio Werdumem minulého prosince a následně vynechat celý rok 2017.

Absence jednoho z nejatraktivnějších bojovníků divize byla citelná. Temným dnům je ale podle všeho konec a blýská se na lepší časy.

Alespoň tohle tvrdí dlouholetý tréninkový parťák Velasqueze z AKA (American Kickboxing Academy), šampión polotěžké váhy Daniel Cormier. Při včerejším rozhovoru v The MMA Hour potěšil touto informací nejednoho fanouška MMA.

„Cain je zpátky v tréninku. Mě to sice bolí, ale už dlouho jsem si takhle dobře nezatrénoval.“

„Jít a trénovat s Cainem je pěkně k ničemu, protože on je zkrátka lepší než všichni ostatní. Vidět ho zpět jak trénuje a dělá to, co miluje, je pro mě jako kamaráda a fanouška MMA skvělé. Všichni totiž víme, co v divizi těžké váhy dokáže.“

Poslední možnost vidět Velasqueze v kleci byla minulé léto na UFC 200, kde suverénně knockoutoval Travise Browna a získal bonus Výkon Večera. Se spektakulárním výkonem přišel i hype a vyhlídky na titul. Nebylo to ale poprvé, co byly plány těžkotonážního bojovníka mexického původu překaženy právě zdravotními problémy, které jeho kariéru proplétají už od samotného začátku. Však jen za poslední čtyři roky vstoupil do klece pouze dvakrát.

Nedostatek aktivity a přemíra zranění vedly k promrhání těch nejlepších let a hlavně talentu. Jakmile byl totiž Cain zdravotně v pořádku, dokázal dominovat každému bojovníkovi v nejbrutálnější váhové kategorii. Ostatně to potvrzuje i jeho skóre 14-2 a čtyři vyhrané titulové zápasy.

„Jakmile je Cain Velasquez ve stejné tréninkové místnosti tak víte, že jde trénink na jiný level. Je skvělé mít ho zpět. Byl velkou součástí mé cesty a je těžké, když je pryč.“

Cormier sice oznámil návrat kolegy Velasqueze zpět do tréninku, ale na přesnější datum a další podrobnosti si ještě budeme muset počkat. Zkušený tým z AKA bere tentokrát vše krůček po krůčku a nehodlají nic uspěchat.

„Je to proces. Jakmile vás začnou trápit problémy, které měl Cain –  záda, krk – potřebuje to svůj čas. Znám to z wrestlingu. Cain už to několikrát uspěchal a nevyplatilo se mu to. Tentokrát si času vzal víc a věřím, že mu to pomůže v dlouhodobější aktivitě a šňůře zápasů bez přerušení.“

„Těch zranění ve špatný čas už bylo hodně. Mluvil jsem s ním o tom a pro chlapa, který tomuto sportu tolik obětoval a oplýval takovým talentem, je ztráta pěti nejlepších let kariéry opravdu brutální. Umíte si představit, jak by jeho resumé vypadalo bez těch pěti let strávených ‚mimo hru‘? Jen to pomyšlení je smutné. Teď už ale věřím, že se naplno zotavil a jeho tělo bude schopno snést ten nátlak a umožnit mu ukončit kariéru ve velkém stylu.“

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here