Darren Till chce titul i ve střední váze, jednomu soupeři by se ale rád vyhnul

Při pohledu na Darrena Tilla – i třeba v porovnání, když proti němu stál Tyron Woodley – musí být všem jasné, že tenhle chlap ve welterové váze příliš dlouho nevydrží. Stačí si vzpomenout na jeho nedávné problémy se shazováním před posledním zápasem.

Sice ještě nezískal titul ani jedné váhové kategorie v UFC, svým fanouškům už však předčasně slíbil, že získá titul v nejméně dvou divizích. Je to sice odvážné tvrzení, ale těm on se příliš nebrání. Nebyl by prvním a podle současného trendu určitě ne ani posledním bojovníkem, kterému se to povedlo nebo se o to aspoň bude pokoušet.

Randy Couture, BJ Penn, GSP, Daniel Cormier a Conor McGregor. Bude Darren Till další?

„Jakmile získám titul welteru, chci ho jednou obhájit a pak jít nahoru do střední váhy. Nemyslím tím však, že bych tam rovnou šel o titul. To v žádném případě. Chtěl bych si to tam zasloužit a probít se celou divizí. Je tam hodně dobrých bojovníků.“

„Věřím, že v životě si věci musíte zasloužit. Kdybych šel do střední váhy a UFC mi okamžitě nabídlo titulový zápas, asi bych neodmítl, ale jak říkám, raději si to zasloužím. Vyzvat někoho z TOP 10, pak TOP 5 a pak šampióna. Nesoustředím se pouze na titul, protože uvnitř vím, že jsem stejně nejlepší ze všech.“

I sebevědomý Darren Till však má v hlavě jméno, se kterým by své pěsti v kleci zkřížit nechtěl. A tím není nikdo jiný, než pravděpodobně nejobávanější bojovník současnosti, Yoel Romero. Ten své soupeře ničí jak psychicky, tak fyzicky. A i když třeba vyhrají (případ Whittakera), cítí se, jakoby prohráli a v životě tohle nechtějí znovu absolvovat.

„Je tedy jeden chlap, s kterým bych bojovat rozhodně nechtěl, Yoel Romero. Ulevilo se mi, když řekl, že chce jít do polotěžké… Je to zatracená bestie,“ směje se a přiznává Till.

Jestli někdy v budoucnu budeme Tilla nazývat šampiónem dvou váhových kategorií, to nevíme. Prvně musí získat titul welteru. Ze soboty na neděli, UFC 228 a Tyron Woodley vs. Darren Till.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here