David Dvořák to dokázal! Porazil Espinosu na body

Jeden ze tří českých zástupců v UFC David Dvořák s přehledem zvládl svůj druhý zápas mezi elitou, když v noci na neděli porazil Američana Jordana Espinosu jednomyslným rozhodnutím sudích.

David si po celou dobu zápasu dával pozor na Espinosovu nejsilnější zbraň, tedy na přední ruku. Diváci viděli taktickou a vyrovnanou bitvu v postoji. Undertaker byl ale přesnější v kombinacích a pomáhal si především calfkicky, které mu nakonec podle komentátorů přenosu vyhrály zápas.

Celkem Espinosovu nohu trefil osmadvacetkrát. Trojice rozhodčích vyhodnotila tento zápas 30-27 pro Davida. Dvořák se tak může radovat ze své druhé výhry na poli UFC. Svou šňůru výher prodloužil už na patnáct zápasů v řadě a je jisté, že žebříčkem muší váhy bude stoupat nahoru.

Český hrobník si na svého soupeře věřil už před zápasem, když ráno v den duelu řekl: “Cítím se jako stoprocentní vítěz už teď”. A na tom se shodl i jeho trenérský tým: “David vypadá psychicky i fyzicky nejlépe za svou kariéru,” řekl kondiční trenér Jan Maršálek. “Všechno si to sedlo naprosto skvěle. Je skvěle nastavenej na zápas po mentální stránce a výborně je na tom i fyzicky,” dodal Patrik Kincl.

Davida teď čeká návrat domů, neporažený zůstává už od roku 2012.