Demetrious Johnson vrací úder: “Ignorance a šikana UFC mě donutila konečně mluvit.“

Demetrious “DJ“ Johnson toho má tak akorát dost.

Momentálně je pouze jedno vítězství od vytvoření nového rekordu, co se počtu titulových obhajob týče. UFC se mu to však z neznámých, tedy vlastně známých důvodů (peníze) snaží, co jak nejvíc znepříjemnit. Poslední měsíc zkouší dát dohromady zápas DJ vs. TJ, tohle všechno jaksi ale bez vědomí jednoho z aktérů – Demetriouse.

Ten vydal exkluzivní a extra dlouhé prohlášení a popis celé situace pro web mmafighting.com

Tady je přeloženo shrnutí toho nejdůležitějšího. Celé prohlášení (v AJ) ZDE

“Kývl jsem jejich tyranské nabídce na zápas s Ray Borgem. Ray nabídku přijal také. Tato nabídka mi byla předložena UFC matchmakerem naší váhové kategorie Mick Maynardem.

UFC se rozhodlo nedat mi v budoucnosti žádné body (podíly) z PPV prodejů, tak jak tomu ostatně bylo do teď.

Po všech těch nepravdivých spekulacích ohledně mého zápasu s TJ Dillashaw, (které vyprávěl sám Dana White) jsem UFC nabídl férové podmínky, za kterých bych Borga za Dillashawa vyměnil. UFC tyto podmínky nepřijalo.

Dana White a Sean Shelby (hlavní matchmaker) mi řekli, že nemají žádný zájem v promování mě a malých divizí (muší váha a bantamová). Takže když řekli, že by mi nějakou tu část z prodejů PPV (pay-per-view) dali, nezmínili fakt, že by ty prodeje musely dosáhnout určitých čísel, což bez promování nebude jaksi možné. Logicky.

Navíc, pokud TJ neudělá váhu, nemůžu tím pádem stanovit onen rekord v počtu obhajob a dokonce mi ještě zamítli vyplatit plnou částku smluvených peněz.

Dana se mě skrze média snažil napadat, aby dostal, co chtěl. I když to není pro moje dobro a dobro sportu celkově.

Pokud mi ale Dana zaručí, že bude zápas s Dillashawem velký PPV turnaj a zároveň vysvětlí Ray Borgovi, proč ruší předem smluvený zápas, tak to beru. Pokud toto nesplní, je to jen další jejich chabý pokus dosáhnout čeho chtějí, ne však pro dobro věci.“

Pokud jste to z toho překladu moc nepochopili, což bych se ani nedivil, moc to smysl nedává, tak Vám to trochu vysvětlím. Věc se má tak, že UFC tak trochu kašle na Demetriouse a jeho vítěznou sérii v titulových zápas, kterou již dorovnal Andersona Silvu. Většina lidí čekalo, že mu půjdou spíše naproti a dají mu ten rekordní zápas, který když vyhraje, tak by následně mohl brát nějaké ty velké money zápasy. To se ale nestalo. Demetriousovi byl UFC matchmakerem pro jejich váhovou kategorii nabídnut zápas s Ray Borgem, který i za hodně bídných podmínek přijal. Pár dní na to, se z novin dozvěděl, jak Dana White říká něco ve stylu, že si DJ vymýšlí a nechce zápasit s Dillashawem, i když o tom zápasu vůbec nebyla řeč. To Demetriouse pochopitelně vytočilo, tak si to chtěl s UFC vyjasnit. Ti mu řekli, že nemají zájem nějak extra promovat jeho zápasy a zápasy bantamové divize a muší divizi celkově. Navíc pokud by prý vzal zápas s Dillashaw a ten následně nezvládl udělat váhu, nebude se mu to počítat jako zápas v rámci rekordu a ani by nedostal předem smluvenou výplatu v plné výši.

Pro DJ tedy poněkud svízelná situace.

Buď zápas s Dillashaw, který by sice vynesl více peněz ( a to jen za předpokladu, že se UFC rozhodne ten zápas pořádně odpromovat) ale zase nezaručil udělání váhy Dillashawa.

Nebo zápas zápas Ray Borgem za ‚almužnu‘ + ignorování manipulace ze strany UFC.

(mmafighting.com)

1 komentář

  1. UFC a jejich matchmaking je časo velká fraška. To, že ale nepromují jedoho z jejich nejlepších zápasníků, to mi hlava nebere… DW je skvělý promotér, ale poslední dobou mi příjde, že se zbláznil a nebo sere na zápasníky, kteří se nejmenují Conor.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here