Hledání další velké hvězdy UFC pokračuje. Poté, co se nepovedl počáteční experiment Francis Ngannou, který měl být novou megahvězdou typu Rousey či McGregor, ale nezvládl tlak okolí, je nyní Dana White a spol. opět na stopě někomu novému.

Nejtěžší váhová kategorie prožila v letošním roce velké obrození, ale ani superfight Miocic vs. Cormier nevzbudil velký zájem u fanoušků, kteří by cítili nutkání si koupit dané pay-per-view. A tak kromě toho, že UFC vyhlíží návrat Brocka Lesnara, zkouší také novou osobu. Její jméno je Derrick Lewis.

Nad ním velice dlouho visel otazník, ať už to byla velmi slabá obrana proti takedownům nebo nejrůznější zdravotní problémy. U Lewise se zkrátka nikdy nevědělo, jestli náhodou další měsíc neskončí kariéru. Přitom si třikrát za sebou vyzkoušel být hlavním tahákem UFC Fight Night a vzešly z toho dvě ceny za zápas roku. Prakticky za poslední necelé dva roky jediný duel, který s Lewisem nedostal žádnou cenu, byl nechvalně proslulý zápas proti Francisovi Ngannou – kde se nestalo vůbec nic a mnozí jej označili za nejhorší utkání historie.

Nyní je to ale jinak – na ostře sledované kartě UFC 229 si mohli všichni ostatní hlasitě říct o slovo, upozornit na sebe, a Lewisovi se to povedlo tak, jak už je něj zvykem – vtipným pozápasovým rozhovorem. V kombinaci s nečekaným knockoutem v závěru zápasu s Volkovem se Lewis stal přes večer velkou superstar. Na Instagramu za jedinou noc získal 500 tisíc nových fanoušků.

UFC tedy nelenila a nejnovější popularity Lewise okamžitě využila – současně tak našla právoplatný hlavní tahák pro Madison Square Garden – Daniel Cormier vs. Derrick Lewis o titul. Je tohle zápas, který si lidé předplatí jenom kvůli utkání nebo kvůli Lewisově osobnosti?

To je otázka, na kterou brzy dostaneme odpověď, ale je zcela evidentní, že se společnost snaží najít nové postavy, nové příběhy. Něco, co by dokázalo fanoušky pobláznit alespoň z poloviny tak jako v posledních letech Ronda Rousey nebo Conor McGregor.

Mezitím si Derrick Lewis může alespoň hrát a bavit diváky svými nápady – jako například tímto promem na další zápas:

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Title shot Vs DC November 3rd 🤘🏿🤘🏿🤘🏿#newyorkcity

Příspěvek sdílený Derrick Lewis (@thebeastufc),

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here