Zatímco si UFC nyní vychutnává pauzu po mediálním šílenství a další galavečer nabídne až za více než dva týdny, Bellator se pouští do varianty dvou akcí ve dvou dnech, ne však ledajakých.

Pokračuje totiž malá pyramida, která má na konci zjistit šampiona těžké váhy. V semifinále jsou taková jména jako Ryan Bader, Matt Mitrione, Chael Sonnen či Fedor Emelianenko.

Matt Mitrione vs. Ryan Bader bude hlavní tahák Bellatoru 207, který se uskuteční tento pátek, zatímco Chael Sonnen vs. Fedor Emelianenko je hlavním zápasem pro sobotní show v hale hokejového týmu New York Islanders – Nassau Coliseum.

Sonnen si jako divák nenechal ujít UFC 229, kde měl možnost se vyjádřit médiím, jak je na tom po stránce přípravy, a všechno mu podle jeho slov zatím vychází včetně váhy, kterou si však tolik hlídat nemusí vzhledem k tomu, že už nezápasí ve střední divizi. Na co se však nedokáže připravit, bude Fedorova hrozivá síla, kterou zkrátka bude muset zažít až v kleci. V každém případě Sonnen vs. Fedor se obešlo bez vzájemných urážek a přesto je tento galavečer již vyprodaný.

To Matt Mitrione neměl problém si ze svého semifinálového soupeře udělat trochu legraci, když prohlásil, že Ryan Bader má nudný styl.

„Bader je výborný v tom, co dělá. On zápas zpomalí, udělá z něj doslova skoro až nudu. Na zemi vás prostě uválí, nebude to vzrušující. Ale Bader je nejlepší polotěžká váha v Bellatoru a kdysi v UFC patřil mezi pětku nejlepších strašně dlouhou dobu.“

Chael Sonnen má od svého návratu do klece v roce 2017 bilanci 2 vítězství – 1 porážka, která připadla na utkání s Titem Ortizem, jehož čeká Chuck Lidell na pay-per-view pořádané Golden Boy Promotions. Všechny tři poslední Sonnenovy duely proběhly v Bellatoru, který dokázal nalákat řadu dříve hodně známých jmen, která jsou nyní již trochu za zenitem.

Fedor Emelianenko se vrátil zpět k MMA v roce 2015 a zatím nasbíral 3 výhry a utrpěl 1 porážku, která přišla v bláznivém utkání s Mattem Mitrionem. Právě tito dva by se klidně mohli potkat ve finále a dát si odvetu.

Mitrione je na tom naopak jinak, protože si žádnou pauzu nedával. Na začátku roku 2016 mu vypršel kontrakt s UFC a tento dnes již 40letý bojovník se rozhodl vyzkoušet pozici „volného hráče“ na trhu. Nakonec podepsal s Bellatorem a od té doby je neporažený – 4:0, z toho 3 výhry na KO a dvě z nich v prvním kole.

Ryan Bader je prakticky na stejné vlně s tím rozdílem, že je o pět let mladší a z UFC odcházel po dvou dominantních výhrách v řadě. Naposledy jej porazil Anthony „Rumble“ Johnson, nicméně šlo o jedinou porážku od prosince 2013. V Bellatoru získal titul  polotěžké váhy, který však od loňského listopadu neobhajoval kvůli nástupu do této pyramidy.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here