Famózní KO a několik dalších ukončení! To byl galavečer UFC

V sobotu 10. října proběhl na zápasnickém ostrově další turnaj UFC, který nabídl řadu impozatních ukončení.

Záčít samozřejmě musíme fantistickým KO, které se odehrálo na prelims. Bonus za výkon večera, si odnesl šestadvacetiletý Joaquin Buckley. Ten totiž ve druhém kole zachytil rukou soupeřův kop a skočeným kopem z otočky ho neskutečně trefil přímo do tváře. Tohle ukončení nemá v MMA obdoby a Buckley si zřejmě vysloužil KO roku 2020.

Hlavním zápasem večera byl střet dvou předních bantamových vah Marlona Moraese a Codyho Sandhagena. Tento souboj netrval ani polovinu stanoveného času. Na konci druhého  kola roztočil Sandhagen svou nohu a patou přesně zasáhl hlavu Moraese, který šel ihned k zemi a zápas byl ukončen. Cory Sandhagen si touto důležitou výhrou tak odčinil svou poslední porážku se Sterlingem.

První vítězství v pérové váze si připsal legendární Edson Barboza. Ten si tentokrát poradil jednomyslným rozhodnutím bodových rozhodčích s Makwanem Amirkhanim. Barboza v zápase vypadal skvěle, přesně trefoval a zaznamenal několik knockdownů. Po třech porážkách v řadě se tedy zaslouženě vrací na vítěznou vlnu.

Precizní výkon zaznamenal zápas těžkých vah. Polský veterán sice zpočátku musel snášet nápor Rothwella, ale situace se v průběhu obrátila a byla z toho Tyburova efektivní a bezchybná práce. Zápas překročil všech pět kol a jako vítěz odcházel Marcin Tybura, který vyhrál 3-0 na body.

Na hlavní kartě jsme také mohli vidět dvě ukončení v prvním kole. Dricus Du Plessis si při své premiéře v UFC skvěle poradil s Markusem Perezem, jehož poslal k zemi přesně načasovanými údery. Do druhého kola se nedostal ani předchozí zápas v těžké váze. Tom Aspinall umlátil na zemi Alana Baudotu poté, co ho dokázal dostat pod sebe. Pak už souboj ukončil rozhodčí.

Další galavečer UFC v Abu Dhabí proběhne už přístí víkend. Vyvrcholením večera bude důležitý zápas pérové váhy. Proti sobě se totiž postaví Brian Ortega a „Korejská Zombie“ Chan Sung Jung.