Fenomén jménem Rousey překoval vlastní rekord, soupeřku zničila už za 14 vteřin!

Poslední únorový den se v kalifornském Los Angeles konal turnaj UFC s pořadovým číslem 184. Hlavní hvězdou večera byla současná šampiónka bantamové váhy Ronda Rousey. Kdo čekal, že zápas vypsaný na 5×5 minut nabídne něco jako bitvu o titul, se šeredně pletl. Rousey celou věc proměnila v exhibici svých dovedností a pokud jste během jejího zápasu občas mrkli, pravděpodobně jste přišli o jeho velkou část.

Ronda Rousey vtrhla do světa MMA jako uragán a od svého prvního zápasu před čtyřmi lety si jej doslova podmanila. Vyhrála všech svých 11 zápasů, z nichž 8 (!!!) z nich rozhodla již během první minuty. Zápas s Cat Zingano neměl být rozhodně dalším zářezem na pažbě. Do té doby neporažená zápasnice a držitelka fialového pásu v brazilském jiu jitsu začala s MMA ještě o tři roky dříve, než současná šampiónka. Jejich zápas však trval pouhých 14 vteřin, kdy se Zingano bez respektu rozběhla na Rousey s naskočeným kolenem. Rousey však stihla včas zareagovat a i když se v první chvíli ocitla pod svojí soupeřkou, rychlou změnou pozice se dostala Zingano na záda a nasadila svoji nejoblíbenější techniku – armbar. Jen pro představu, čtení posledních dvou vět vám pravděpodobně zabralo víc času, než celý zápas.

Otázkou teď není, jestli dokáže někdo Rondu porazit, ale jak dlouho ji bude bavit zápasit. Nemusíte mít Rondu rádi, nemusí vám být sympatické její chování nebo prohlášení, nemusíte na ní obdivovat skoro nic. Jedno se jí však upřít nemůže – tahle holka je jako tygr v kurníku a předvádí neskutečnou show, kterou diváci milují. Pokud někdy chtěla UFC rozjet i ženské MMA, Ronda Rousey byla trefa do černého.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here