FN 4. Cage Fight 7. – BRNO ŽIJE MMA

Volební slogan “Žij Brno” by se v této moravské metropoli dal klidně vyměnit za „Žij MMA“.
Jestliže je publikum někde vzdělané a do MMA pořádně zažrané, tak to platí především o Brnu. Zásluhu na tom má především tamní klub JetSaam gym a jeho hlavní představitel Martin Karaivanov ve spolupráci se svým momentálně nejvýkonnějším bojovníkem Jiřím Procházkou zvaným Denisou.

Již sedmé pokračování turnaje přinese celkem 10 zápasů a změna přichází v tom, že to nebudou duely pouze dle pravidel MMA, ale diváci uvidí i zápas dle pravidel thajského boxu a několik duelů K1, včetně hlavního zápasu.

beranek

Celý turnaj bude gradovat posledními třemi zápasy, když se nejprve domácí Petr Beránek, který prožil již dvakrát neskutečnou smůlu, když se nejprve pár dní před zápasem zranil a následně jej při cestě na zápas naboural v autě neopatrný řidič a již odvážený a připravený Beránek o své domácí představení přišel podruhé.

Beránek 8-6 slavil vítězství naposledy na domácí půdě v květnu 2015, když porazil obávaného slovenského bojovníka Emina Sefu, který však nastupoval na poslední chvíli a mimo svou váhu. Nyní se potká s Rakušanem Wollingrem 9-5, který všechny své zápasy vyhrál i prohrál před limitem, což samo o sobě slibuje zajímavou podívanou ve které se nebude nějak taktizovat.

kužela

Předposlední zápas má na starosti domácí legenda Tomáš Kužela a polák Marcin Bandel. Kužela se snaží shazovat do nižších vah, než jsme byli zvyklí a nyní bude zápasit v domluvené váze do 80kg. Zdobí jej bilance 24-19, a hlavně třízápasová vítězná série. Tu by chtěl natáhnout i proti polákovi, který má dva zápasy v UFC a byť oba prohrál, tak to jsou za posledních 6 let jeho jediné porážky s celkovou bilancí 14-4. Bandel normálně chodí váhu do 70kg, ale naposledy nastoupil o váhu výše s Vackem v listopadu a bez problémů jej utáhl již v prvním kole. A to udělal Vacek za poslední dobu skutečně skok dopředu, takže Bandel je opravdovou hrozbou.
Duel se odehraje podle pravidel japonské organizace RIZIN, tedy první desetiminutové kolo a druhé již „jen“ 5 minut. Navíc za stále nepotvrzeného dohledu šéfa organizace, což by znamenalo, že v případě atraktivity a vítězství si může Kužela, ale i další říci o angažmá právě v mecce bojových sportů.

peňáz

To samé platí i pro Matěje Peňáze, který loňský rok proletěl doslova raketově a jeho hvězda letí nahoru a již brzy může zazářit i na mezinárodní úrovni. Peňáz má výšku, tvrdost, rychlé ruce a tvrdé kopy. Dokáže vtipně kombinovat a především správně poznat kde se v zápase nachází a jaký arsenál volit. To je věc, která se těžko učí, cit je prostě třeba mít od boha.
Na druhé straně jeho soupeř je opravdu věrnou kopií svého trenéra. Adrián Valentýn nastupuje a trénuje pod Vlado Idránym. Má vynikající pohyb od pasu nahoru, těžko se trefuje a je to on kdo své soupeře dokáže zasahovat výbornými kombinacemi. Má rád zápasové vytížení a naposledy před 14 dny vyřídil velmi dobrého Holanďana v Nitře jako by se nechumelilo. Peňáz je větší a dle mého názoru komplexnější bojovník, ale Valentín se špatně čte a umí trefit. Hlavní zápas se odehraje sice v kleci, ale podle pravidel K1 a bude zajímavé sledovat, kdo se na větší prostor a nemožnost polevit si do provazů, či se přidržet lépe adaptuje.

Celý turnaj začíná v 19:30 na O2 sport živě, či přímo v Boby Centru již v 19h. Lístky stále ještě nějaké jsou a pořadatelé slibují, že se dostane i na ty, kteří přijdou i přímo na místo.

FUSION FN4: Cage fight 7 FIGHTCARD
-82,5kg K-1, Matěj Peňáz (Jetsaam Gym Brno) vs Adrián Valentín (Idranyi Gym Prievidza)
-80kg RIZIN rules, Tomáš Kužela (MMA Karlovy Vary) vs Marcin Bandel (Drysdale Jiu-Jitsu, Polsko)
-84kg MMA, Petr Beránek (Jetsaam Gym Brno) vs Rene „Gladiatore“ Wollinger (Ettl Bros Graz)
-91kg K-1, Vasil Ducár ((Muay thai Brno, Czech rep.) vs Miroslav Štverák (Idranyi Gym Prievidza)
-77kg MMA, Emin Sefa (MMA Top Team Košice) vs Viktor Tomasevic (The Knight Of Plunge, Lithuania )
-86kg K-1, Jiří Jaroš (Muay thai Brno) vs David Brand (Idranyi Gym Prievidza)
-69,85kg thaiboxing, Michal Ryba (Jetsaam Gym Brno) vs Vít Kubín (Lanna Gym Praha)
-87kg MMA, Ondřej Raška (Jetsaam Gym Brno) vs Filip Hutr (Pro7Sport Praha)
-66kg MMA, Tomáš Zajac (Fight Gym, Bánovce, Slovensko) vs Michal Nepraš (Penta Gym Praha)
-70kg MMA, Jiří Flajsar (Jetsaam Gym Brno) vs Tomáš Kubiš (Beer Gym Ml. Boleslav)
-75,5kg BJJ/Metamoris, Matěj Daněk, (Valachien Gym Vsetín) vs Matouš Klikar (UFT Mladá Boleslav)

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here