Francis Ngannou: V souboji s Lewisem jsou karty na mé straně

Začátkem roku byl Francis Ngannou jen kousek od vrcholu kariéry. Kamerunská těžká váha vtrhla do UFC jako uragán. Pouhé čtyři roky v oktagonu stačily, aby se po řadě neskutečných knockoutů probojoval až k titulovému zápasu. UFC Francise velmi propagovalo a mnozí očekávali, že svým tvrdým úderem vypne i Stipe Miočiče. Nestalo se. Šampión svůj pás obhájil v pětikolové bitvě.

Stipe Miočič dokázal Ngannou neutralizovat svými zápasnickými dovednostmi a dostal Predatora do opravdu hlubokých vod. Ngannou naprosto odešel fyzicky a šampion si připsal další obhajobu jednomyslným vítězstvím na body. Nyní čeká rodáka z Kamerunu další zápas a on sám tvrdí, že porážka v titulovém zápase z něj udělala lepšího bojovníka.

„Prohra se Stipem mě hodně naučila. Získal jsem mnoho zkušeností, které mi před tím chyběly. Můj vzestup byl opravdu rychlý a spoustu věcí jsem přeskočil. Můžu dokonce říct, že to bylo to nejlepší, co mě v kariéře potkalo. Co se stalo v tom zápase, se už v budoucnosti opakovat nebude. Přijal jsem to, poučil se a znovu se zvednu. Takový je život.“

Francis v sobotu nastoupí proti „Černé bestii“ Derricku Lewisovi. Lewis se často do Ngannou obouval, že není tak dobrý bojovník a otevřeně ho kritizoval v médiích. Vyčítá mu, že v UFC porážel pouze vysloužilé bojovníky a že v jediném velkém testu podlehl Miočičovi. Predator si ale myslí, že je lepší bojovník než Lewis a má všechny výhody na své straně.

„Jaké mám výhody nad Derrickem Lewisem? Všechny! Ve všem, co si dokážete představit, jsem lepší. Řekl, že jsem porazil Arlovského, protože byl starý. Přitom on prohrál s Markem Huntem, kterému je 43. Myslím, že sám nevím, co říká“.

Zápas s Lewisem považuje Ngannou za klíčový. Black Beast je současná pětka těžké váhy a případné vítězství, by Predátora znovu poslalo k titulové šanci. Ať to bude odveta s Miočiem nebo jiným držitelem pásu. Ngannou věřil, že má schopnosti Stipeho porazit, ale do souboje nepřišel tak připravený, jak bylo třeba. V sobotu uvidíme, jaký progres Predátor zaznamenal, protože Lewis nebude jednoduchým protivníkem.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here