Francis Ngannou začíná být pořádně frustrovaný

Přezdívaný „Predátor“ a v neposlední řadě držitel nejtvrdšího úderu v UFC stále vyhlíží slíbenou titulovou šanci, která ne a ne přijít.

Francis Ngannou (15-3) je už čekáním na odvetu se šampionem těžké váhy Stipem Miocicem unavený. Poté, co dokázal porazit čtyři soupeře v řadě, které navíc všechny ukončil v prvním kole, se dostal na první pozici titulového vyzyvatele těžké divize.

Nicméně ani tyto působivé výkony za poslední dobu mu zatím titulový zápas nepřinesly.  Pro Francise to tak není vůbec příjemné období.

„Nacházím se v situaci, která je hodně komplikovaná,“ řekl Ngannou v rozhovoru pro Morning Kombat. „V mých nejlepších zápasnických letech jsem bez zápasu a zahazuji tak cenný čas. Je to dost frustrující. Vždycky musíte mít něco, co vás motivuje. Je pro mě hodně těžké chodit do tělocvičny a trénovat jen tak bez motivace a cíle.“

Prezident UFC sice naznačil datum potenciální odvety Miocic vs Ngannou na březen příštího roku, ale zatím nebylo nic netvrzené a ani nejsou ohledně tohoto termínu žádné novinky.

Od roku 2018, co Ngannou prohrál s Miocicem, byl pás těžké váhy obhájen pouze čtyřikrát. „Predátor“ tvrdí, že by to těžké divizi mohlo v budoucnu velmi ublížit a apeluje na to, aby bylo titulových zápasů o něco více a dostali možnost další vyzyvatelé.

„Mnoho divizí má i čtyři titulové obhajoby ročně a v té naší to je sotva jednou do roka,“ zdůrazňuje Francis. „Ostatní vyzyvatelé se tím pádem nemají kam posouvat a pouze stojí na jednom místě. Je potřeba, aby se celá těžká váha posunula dál, protože momentálně se úplně zasekla. Měly by být alespoň tři obhajoby za rok.