Otázka kolem zdravotního stavu Georgese St-Pierra je stále v tuto chvíli nejasná, ale sám legendární bojovník tento týden nevyvrátil návrat do Octagonu, jakmile se uzdraví.

Zatímco zápasení ve střední váze už pro něj nemá vůbec žádný smysl, uvažuje naopak o lehké či welterové divizi, kde v dobách své největší slávy dominoval. K několika potenciálním soupeřům se vyjádřil v nejnovějším rozhovoru pro MMA Fighting.

„Zápas s Natem Diazem mě popravdě moc nezajímá, protože už jsem porazil Nicka Diaze. Logicky mi to za ten risk nestojí, protože když porazím Natea Diaze, je to normální. Víte, jak to myslím? Prostě lidi to očekávají. Ale jestli prohraju, přijdu o velkou část svého odkazu, přijdu o své jméno. Za to mi to nestojí.

Tyron Woodley – chtěl jsem s ním zápasit před několika lety. Dokonce jsme si i psali. Jenomže pak přišla myšlenka vrátit se ve střední váze, a to mi dávalo větší smysl, proto jsem si zvolil nastoupit ve 185. Jelikož já jsem bojoval celý svůj život ve 170 a pokud bych měl vsadit celý svůj odkaz proti někomu, tak to musí být opravdu velké. Pokud mám riskovat svůj odkaz, chci, aby to za něco stálo. Když budu bojovat s někým, kdo zápasí ve 170 – Tyron je skvělý šampion, porazil sice Wonderboye, jenomže jeho poslední zápasy nebyly takové, že by se zapsaly do historie. Vyhrál je, to bylo skvělé, ale neměl jsem z toho pocit, že by to byl výjimečný souboj.“

Dvě jména tedy při rozhovoru GSP vyloučil jako možnosti. Nicméně stále zůstává varianta velkého superfightu proti Conoru McGregorovi, protože oba ve své době patřili nebo patří k největším tahákům a jejich vzájemný zápas by pravděpodobně přinesl velké množství peněz. Co na to GSP?

„S Conorem McGregorem si po finanční stránce myslím, že by tam bylo asi nejvíc peněz. Ale z hlediska odkazu si nemyslím, že to je člověk, který by mi nějak moc pomohl. Lidé, kteří nejsou velkými fanoušky MMA, vědí, kdo je Conor McGregor. Je to hlavní postava. Je to člověk, který přivedl tento sport na jinou úroveň. Je to nejcharismatičtější člověk. Prodává nejvíc. Ale mě zajímá nejvíc odkaz, mnohem víc než peníze. Peníze jsou fajn, to jo, ale jestli se mám vrátit, muselo by to mít význam po stránce odkazu.“

Poté už zbývá jenom jedno jméno – Ben Askren. Bývalý držitel titulu Bellator a One Championship oznámil konec kariéry na v loňském roce coby neporažený bojovník. Nikdy neměl možnost zápasit v UFC, ale sám nedávno hovořil o tom, že jediný soupeř by ho donutil vrátit se do klece ještě jednou, a to je právě GSP.

„Nerozumím tomu, proč není v UFC, jelikož je to jeden z nejlepších welterweightů na světě. Možná to má spojitost s problémy, které má s Danou Whitem, ale je to jeden z nejlepších bojovníků na světě. Z hlediska odkazu by jako protivník pro mě dával smysl Ben Askren, protože porazil všechny v Bellatoru. Porazil všechny šampiony mimo UFC. Ale bohužel neměl nikdy šanci bojovat v UFC a tímpádem není jeho hodnota tam, kde by měla být.

Je to nesmírně talentovaný a velmi nebezpečný bojovník, ale nikdo ho nezná. Aby mohl zápasit se mnou, chtěl bych, aby mu narostla hodnota na veřejnosti, takže kdybych poté nastoupil proti němu, byla by to pro mě výhra tak jako tak. Jinak zápasíte proti někomu, kdo je sice nebezpečný, ale nikoho nezajímá. Je to smutné, ale bohužel to je reálný pohled na věc. Důvod, proč to říkám v tomhle rozhovoru, je ten, aby o něm více lidí vědělo. Chci, aby měl šanci bojovat v UFC proti velkým jménům. Podle mě teď patří do TOP 5 nebo TOP 3 welterové divize.“

Spor Dana White – Ben Askren se táhne už nějakou dobu, nicméně prezident UFC byl před nějakou dobou nakloněn k tomu, že by Askrena podepsal. Naopak bojovník i po konci kariéry prohlásil Whitea za šmejda, kterému se nedá věřit.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here