GSP: Souboj s Khabibem nevidím moc reálně

Kanadský veterán a člen síně slávy UFC Georges St-Pierre svůj poslední zápas absolvoval v roce 2017, když dokázal porazit další legendu UFC Michaela Bispinga. Po něm ukončil kariéru a v současné době je ve sportovním důchodu. V poslední době se však začalo mluvit o jeho návratu do klece. Nyní Kanaďan nabídl svůj pohled na případný návrat v rozhovoru pro Spotrsnet.

Poté, co Khabib Nurmagomedov ukončil na turnaji UFC 257 kariéru, když dokázal obhájit titul v lehké váze proti Justinu Gathjemu, začaly se objevovat spekulace, zda legendární „Orel“ nebude chtít vylepšit své skóre na 30-0. Jako jedno ze jmen, se kterým by se Khabib při případném návratu mohl utkat, se nabízelo právě jméno bývalého šampiona UFC ve welterové a střední váze Georgese St-Pierra. Kanadský bojovník však vyvrátil spekulace, že by se s Khabibem mohl v dohledné době utkat.

„Momentálně nemůžu trénovat, protože je tady Covid a tělocvičny jsou zavřené. Nemůžu si ani pozvat přátele k sobě domů,“ popsal St-Pierre situaci v Kanadě. „Je to moje nejhorší noční můra, nemůžu dělat nic než jen stínovat. Abych mohl trénovat, musel bych porušit zákony, a to nechci riskovat. Když trénuji normálně, přijíždí za mnou tréninkoví partneři, protože je těžké najít kvalitní partnery, kteří dokáží napodobit vašeho soupeře.“

St-Pierre se však svěřil, že se s Nurmagomedovem chtěl utkat už před dvěma lety. „Chtěli jsme ten zápas uskutečnit, ale oficiální nabídka nikdy nepřišla. UFC tvrdilo, že mělo s Khabibem jiné plány,“ prozradil Kanaďan. „Jenže čas se posunul a já nemůžu na tu nabídku čekat dlouho. Kdyby přišla teď, musel bych o tom hodně přemýšlet.“

Dana White zaznamenal St-Pierrovo vyjádření a zareagoval na něj. Šéf UFC má v plánu se tento týden setkat s Khabibem a pokusit se ho přemluvit, aby si svůj odchod do důchodu rozmyslel. „Když mi Khabib řekne, že se vrací a bude bojovat jen se St-Pierrem, tak mi asi nezbyde nic jiného než se pokusit ten zápas domluvit,“ uvedl šéf UFC.