GUSTAFSSON „CHCI TITULOVÝ ZÁPAS, NEBO NIC“

Tak se nám ta situace kolem titulového zápasu o krále polotěžké váhy UFC pěkně zamotala. Úřadující šampión Jon Jones sice navnadil fanoušky na svůj duel s Danielem Cormierem již na tiskovce, kde do sebe oba vlítli jako dva kohouti, ale následně si na tréninku zranil koleno tak, že jejich zápas na UFC 178 neproběhne. Jako náhradní termín byl vybrán 3. leden 2015 na UFC 182.

Nyní do hry vstupuje Alexander Gustafsson. Švédská zápasická superstar byla totiž původně v plánu jako další vyzyvatel pro Jonese nebo Cormiera na začátek příštího roku. UFC přišla s nabídkou dalšího zápasu, kterou Gustafsson rezolutně odmítnul s tím, že žádný jiný zápas krom duelu o titul jej nezajímá.

Pro „Maulera“ by však tato podmínka mohla znamenat dlouhodobou zápasovou absenci. Naposledy totiž stál v UFC oktagonu v březnu tohoto roku, když ve druhém kole vyřídil Jimiho Manuwu a pokud by čekal na tolik chtěný titulový zápas, jeho zápasová pauza by se mohla klidně protáhnout na víc než 10 měsíců, což je pro zápasníka Gustafssonova formátu přeci jen příliš dlouhá doba. Na druhou stranu je pochopitelné, že po tak legendárním zápase, který s Jonesesem svedl v srpnu roku 2013, netouží po ničem jiném než stanout Jonesovi znovu tváří v tvář. Jistě cítí křivdu za těsný výsledek, který dopadl lépe pro Jonese.

Vyčkávání by se Maulerovi mohlo ale tvrdě vymstít. Jones má za sebou pětikolovou obhajobu s Gloverem Teixeirou, kterou takticky velmi dobře zvládl, a před sebou zápas s Cormierem, který má teď díky Jonesově zranění delší dobu na přípravu a bude tak v nejlepší možné formě.

UFC se zároveň okamžitě vyjádřilo k zamítavému postoji Gustafssonova manažera a oznámilo, že Gustafsson bude muset bojovat s Anthony Johnson (můžete jej nyní u nás v FCN sledovat v zápase v organizaci WSOF). Pakliže nenastoupí, tak může mít smůlu a nemusí nastupovat vůbec… Hra nervů začíná, uvidíme, kdo vydrží déle?!

TEXT: JIŘÍ POLZER

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here