Organizace Heroes Gate se v pátek večer představila se svým jubilejním 20. galavečerem, který jako vždy nabídl od každého něco – K1, Muay Thai, box a MMA. Aby oslava takového milníku byla ještě výraznější, hlavní tahák obstarala očekávaná bitva dvou legend českých bojových sportů, Petra Vondráčka a Ondřeje Hutníka.

Přestože Vondráčkovi v prvním kole vycházela taktika pohybovat se co nejvíce po ringu a zkusit se vyhýbat všemu, s čím přijde soupeř, nakonec se mu Hutníka nepodařilo unavit a Spejbl naopak začal trefovat to, co v úvodní části předtím míjel a k tomu navíc ještě přidal vysokou míru intenzity. Jeho tvrdé údery začaly být rozdílovým faktorem celého zápasu, přidala se i kolena a Vondráček již od druhého kola dával najevo, že ho bolí spodek. Přesto utkání doboxoval a nakonec se musel před Spejblem po prohře 0:3 na body sklonit.

Diváci si rozhodně přišli na své při utkání Daniela Škvora s Nikolou Dimkovskim. Jak je dobrým zvykem českého bojovníka, již od 1. kola zapnul tlak na sto procent, jenomže se mu to vymstilo, protože srbský zkušený borec ukázal, že i ve svých 40 letech má v levačce obrovskou bombu. Škvor se skácel k zemi, ale zápas rozhodně nevzdal, ba naopak. Ve druhém kole se rozhodl jít do toho na férovku a našel si prostor pro svá kolena, i za cenu inkasování dalších úderů od Dimkovského. Byla z toho tři počítání v jednom kole a konec zápasu ve prospěch Škvora.

Toto utkání v těžké váze na dálku bojovalo o pomyslnou cenu zápas večera s vyhroceným bojem mezi Martinem Ganěm a Vladimírem Říhou. Již od začátku bylo jasné, že si oba přišli svůj spor vyříkat do ringu. Výsledkem byla strhující show ve fantastickém tempu od začátku do konce. Gaňo byl lepší, občas se ale nechal unést, a to se hodilo jeho soupeři, který ho několikrát v ringu provokoval. Říha navíc začal hrozit ve třetím kole, jeho high kick byl nebezpečný, ale na obrat v zápase to nestačilo. Gaňo vyhrál 2:0 na body. „Jsem rád, že se divákům zápas líbil, jsem šťastný za výhru, páč to bylo hodně vyhrocený a osobní. Nejsem ale spokojený s tím, jak jsem to odboxoval, protože jsem byl připraven velmi dobře, ale v samotném zápase jsem neprodal úplně vše,“ pronesl vítězný Gaňo na svém facebookovém profilu.

Úspěšně se na Podvinném mlýně představil ve třetím titulovém zápase Daniel Vítovec, který díky konstantnímu tlaku, skvělým hákům a úderům na spodek vyhrál nad Lorenzem Domenichinim ve 2. kole na TKO. Ve svém předposledním zápase kariéry se ukázal veterán Jiří Apeltauer, který v thajboxu prohrál 0:3 na body s Pavlem Hvězdou.

V obou duelech zastupujících MMA úřadovalo combat sambo od bojovníků z Ruska, respektive Ukrajiny. Dmytro Vlasyuk v rychlé akci a po pár desítkách vteřin pěkně zavřel Filipa Macka do trianglu, zatímco Artur Mykytěnko šel do tlaku, hledal si prostor pro své bomby na zemi, místo toho však skočil do pasti Sardorovi Khodzanovovi, který mu zamotal nohy a bolestivou pákou okamžitě ukončil zápas.

Kompletní výsledky hlavní karty:

1. K1 – Erik Micka porazil Shaie Slokkera na body (3:0)

2. BOX – Jiří Havel porazil Adriana Mihaie na TKO ve 3. kole

3. THAIBOX – Pavel Hvězda porazil Jiřího Apeltauera na body (3:0)

4. MMA – Sardor Khodzanov porazil Artura Mykytěnka na submisi ve 2. kole

5. THAIBOX – Matěj Peňáz porazil Rostyslava Karpyche na body (3:0)

6. K1 – Daniel Škvor porazil Nikolu Dimkovského na TKO ve 2. kole

7. MMA – Dmytro Vlasyuk porazil Filipa Macka na submisi v 1. kole

8. K1 (Heroes Gate Title Match -69kg) – Martin Gaňo porazil Vladimíra Říhu na body (2:0)

9. K1 (Czech International WAKO-PRO Title Match -81kg) – Daniel Vítovec porazil Lorenza Domenichiniho na TKO ve 2. kole

10. K1 (Heroes Gate Title Match +91kg) – Ondřej Hutník porazil Petra Vondráčka na body (3:0)

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here