Holloway vs. Poirier o prozatímní titul! Rýsuje se mini-pyramida v lehké váze?

Je to tady. Max Holloway hodlá okusit vody elitních lehkých vah.

V dubnu 13. se v Atlantě na UFC 236 utká o pás interim šampiona lehké váhy s rozjetým Dustinem Poirierem. A na co už se dost možná zapomnělo, jedná se o odvetu!

Oba už se v roce 2012 na UFC 143 potkali. Tehdy Poirier ukončil Hollowaye na submisi v prvním kole a zvítězil. Samozřejmě 7 let je strašně dlouhá doba a první vzájemný zápas vlastně nic neříká a rozhodně nenapoví, jak by se jejich duel mohl vyvíjet.

Poirier (24-5) si naposledy poradil s bývalým šampionem Alvarezem a navýšil vlnu svých vítězství na 5. Na UFC 230 se měl utkat s Natem Diazem, ale kvůli zranění byl nucen odstoupit.

Holloway (20-3) prožívá naprosto famózní období. Od doby, kdy v roce 2013 prohrál s McGregorem, nastřádal neuvěřitelných 13 vítězství v řadě a 2x obhájil titul pérové váhy. Jednou s Aldem, napodruhé v jednom z nejlepších zápasů minulého roku s Ortegou.

Všichni ale moc dobře víme, že situace na špici lehké váhy není vůbec jednoduchá a vlastně ani, když držíte interim titul, nemáte jistotu, že příště půjdete o ten pravý. Šampion Nurmagomedov je kvůli po-zápasovému řádění na UFC 229 až do října mimo hru, protože hodlá držet basu se svými kumpány.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

🕶

Příspěvek sdílený @TonyFergusonxt (@tonyfergusonxt),

Zbývá Tony Ferguson, který je titulovým adeptem snad už od roku 2017 a stále nic a potom samozřejmě Conor McGregor, což trochu napovídá tomu, že bychom se mohli dočkat takové mini-pyramidy k zápasu s Nurmagomedovem. Možná už Ferguson trochu napověděl na svých sociálních sítích.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here