HUNT O TITUL V UFC S WERDUMEM

Turnaj UFC 180 předvede asi jedno z největších překvapení tohoto roku ve světě MMA. Neohrožený šampión Cain Velasquez je totiž stále zraněný a nestihne tak nastoupit k povinné obhajobě, kterou má dle pravidel stihnout do 12 měsíců od zisku titulu. Čas kvapí a od jeho vítězného souboje s Juniorem Dos Santosem z října roku 2013 uplynul právě jeden rok a další Velasquezovo zranění mu znemožní obhajobu stihnout. UFC se tedy rozhodla jeho titul uvolnit a umožnit dalším dvěma borcům se o něj utkat, i když bude „jen“ prozatímní.

Těmito borci jsou právě Mark Hunt a Fabricio Werdum. Oba na svoji šanci hodně dlouho čekali a nyní je konečně tady. V případě Marka Hunta je motivace o to větší, že může být vůbec prvním a zároveň asi i posledním borcem, který se jako bývalý šampión K-1, bývalý zápasník organizací PRIDE a DREAM utká i o titul UFC. Za pět měsíců oslaví Hunt své jednačtyřicáté narozeniny a je mu jistě jasné, že vrchol jeho dosavadní kariéry je tady.

To Fabricio Werdum má za sebou šňůru čtyř výher a ta poslední z letošního dubna nad Travisem Brownem mu titulový zápas zajistila. Werdum měl tedy dostatek času na kvalitní odpočinek a následnou přípravu, oproti tomu Hunt se naposledy do klece UFC postavil tohle září, takže o nějakém odpočinku nemůže být řeč.
Jejich zápas o prozatímní titul šampióna těžké váhy UFC se bude konat na UFC 180, které proběhne již 15. listopadu tohoto roku v Mexiko City. Jak jistě víte, Cain Velasquez je rodilý Mexičan, takže jeho zápasová absence jej může mrzet o to víc…

Velasquez k celé věci dodal: „Jsem neuvěřitelně zklamaný, že se to stalo. Tak moc jsem se těšil na to, že budu poprvé zápasit v Mexiku. Zdá se, že to tak asi nemělo být, takže se to nestane. Musím vyléčit svoje pravé koleno a hned jak to půjde, chci se dostat zpátky do tréninkového procesu. Je mi líto mexických fanoušků, kteří se na můj zápas těšili a já jen doufám, že ještě někdy dostanu možnost se před ně postavit.“

TEXT: JIŘÍ POLZER

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here