Jak je to s koncem Andersona Silvy? Je to definitivní?

Anderson Silva nedávno oznámil, že ho tuto sobotu čeká zřejmě poslední zápas kariéry. Plánovaný konec ale podle všeho není úplně uzavřenou kapitulou.

Bývalý šampion střední váhy se o víkendu utká s Uriahem Hallem, který se nachází na desátém místě žebříčku střední divize. Silva sice prohlásil, že po zápase s Hallem pověsí rukavice na hřebík, ale dveře od zápasnické kariéry zůstanou možná i nadále otevřené.

„Ptají se mě na to všichni, moje odpověď ale zůstává stejná,“ řekl Silva během středeční tiskové konference brazilským médiím. „Možná to bude poslední zápas, možná ne. Uvidíme po zápase, záleží jak se dohodneme s Danou Whitem. Přál bych si ovšem pokračovat.“

Legendární brazilský bojovník má podle smlouvy před sebou ještě dva zápasy v UFC. Pokud se tedy rozhodne tento víkend odejít, bude stále pod smlouvou. Silva ale uvedl, že prioritou je pro něj nadcházející zápas s Hallem a o všem ostatním se bude jednat později.

„Momentálně se soustředím pouze na zápas s Hallem a teprve potom se budeme bavit o tom, jestli budu pokračovat nebo ne,“ uvedl Silva. „To vše zjistíme až po zápase, poté vám rád na vše odpovím.“

Přezdívaný „Spider“ byl na vrcholu kariéry v letech 2006-2012, kdy vyhrál sedmnáct zápasů v řadě. Pak ale přišla překvapivá porážka s Chrisem Weidmanem a od té doby následovaly další porážky. Naposledy ale vyhrál v roce 2017 proti Dereku Brunsonovi.

Není tedy úplně jasné, zda bude pětačtyřicetiletý bývalý šampion pokračovat nebo ne. Pokud to ale má být v sobotu ten poslední zápas jeho hvězdné kariéry, určitě se bude chtít rozloučit se zdviženou rukou a naposledy si vychutnat pocit vítězství.