Je to trochu nefér, ale můj další zápas už bude o titul, hlásí Ďatelinka

Úterní zpráva o plánovaném titulovém souboji ve střední váze OTKAGONU vyvolala na sociálních sítích velké pozdvižení. V souboji o pás se totiž proti sobě 30. prosince postaví Karlos Vémola a Alex Lohore.

O kvalitách obou bojovníků a jejich postavení ve světovém žebříčku nemůže být pochyb, spousta komentujících se ale shodla na tom, že titulovou šanci si měl spíše zasloužit Milan Ďatelinka nebo David Hošek. Ti mají ve střední váze na půdě OKTAGONU odzápaseno hned několik bitev a postupnými krůčky si klestili cestu žebříčkem směrem vzhůru. Oba dva se navíc utkají na tomtéž turnaji, jubilejní akci s názvem OKTAGON 20.

„Jen jsem se tak pousmál a mávl nad tím rukou. Je mi to asi jedno. Teď je mým cílem porazit Davida Hoška, teprve pak budu řešit, co se bude dít dál,“ odpovídá na otázku, jaká byla jeho první reakce, zápasník Milan Ďatelinka.

Podle promotéra Ondřeje Novotného ale oba v letošním roce ještě nezápasili. „Samozřejmě kdyby mi to promotéři navrhli, tak bych ani vteřinu neváhal, a šel bych do toho i teď, když jsou jen dva týdny do zápasu,“ říká Ďatelinka.

„Když se podívám do diskusí, tak nejčastěji v komentářích zmiňují mě a právě Davida. Svoje zápasy ve střední váze jsme si odzápasili, tak na tom asi něco bude. Jestli jsme hodni kvalit Karlose, nebo nejsme, na tom asi nesejde. Pravda je ta, že ve střední váze máme nejvíc vyhraných zápasů. To, že Karlos porazí Mikuláška, který je v žebříčku šestý, a najednou poskočí hned na první místo, mi přijde malinko nefér, ale jak říkám, neřeším to a soustředím se na svůj příští zápas,“ popisuje své pocity.

„Až porazím Davida, bude mou jedinou možností titulový zápas. Jakýkoliv jiný zápas jsem připraven odmítnout. Všichni lidi si to přejí a dává to ten největší smysl, tak věřím, že na to promotéři budou ochotni přistoupit,“ doufá Ďatelinka a fanouškům vzkazuje: „Můj další zápas bude o titul!“