KAUZA McGREGOR – VYSOKÁ HRA O “KOULE” A VYŠŠÍ PRINCIP V UFC

Je to jako šachy.
Dva soupeři, kteří ještě před pár hodinami byly nejlepšími kamarády stojí každý na své straně šachovnice a snaží se přechytračit toho druhého. Ano to se občas stává, ale málokdy bývají ti dva lidé jako Dana White a Conor McGregor.

Aneb president nejvýdělečnější sportovní firmy světa a nejvýdělečnější a nejznámější zápasník oné nejvýdělečnější firmy.
Že z toho nemáte rozum?

Ve středu večer napsal Conor McGregor, který se má účastnit výročního turnaje UFC 200 v nové aréně v Las Vegas na svůj twitter toto: „chci skončit mladý, děkuji za ty peníze a uvidíme se později“.

Pozdvižení nevídané.
Jako první pár hodin potom vystupuje president Dana White a říká. Nikdy to nebylo o penězích. Conor nechce přiletět, aby promoval turnaj a já mu řekl, že to nejde a v tom případě jej ze zápasu stahuju“.

Od té doby jen samé spekulace…
Dnes vydal Conor toto prohlášení (kráceno)

“Jsem placen za zápasení – zatím mi nikdo neplatil za promování zápasů.
Ztratil jsem se ve hrách promování a zapomněl na umění boje.

Absolvoval jsem 50 světových tour, 200 konferencí, milión rozhovorů a 2 miliony focení a na koci toho jsem ponechán v oktagonu dívat se do čočky kamery a vidět tvář porážky a nepřemýšlím nad ničím jiným, než kde jsem udělal chybu.

Mám svůj tým a jsme v portugalsku a na islandu a napravujeme chyby, které jsem udělal v přípravě na první zápas s Diazem (který Conor jako první v UFC prohrál) a díky tomu budu schopen dokončit co jsem posledně začal.

Vždy budu hrát tu hru (rozuměj promovat zápasy) a hrát ji lépe než kdokoliv jiný, ale teď potřebuji trochu úlevy. Neshodil jsem všechny mediální výstupy, jen chci úpravy. Ovšem bylo to zamítnuto.
Řekli mi, že je 10mil dolarů na promování turnaje, takže jako gesto dobré vůle jsem jim ty peníze nejen ušetřil, ale ztrojnásobil a to vše jedním tweetem. (jeho tweet byl retweetnut více než 160.000 krát)

Nechte si těch 10mega na promování jiných, kteří to potřebují. Moje show jsou dobré. Já se teď musím izolovat. Tentokrát pro vás nemůžu tančit.

Mám většího, delšího a těžšího soupeře. Musím se pořádně připravit
Je čas, aby tancovali jiné opice. Já jsem nás protancoval až sem.

Je čas být sobec a soustředit se na sebe. Jinak to teď nejde.
Cítím, že 400 miliónů které jsem pro UFC vydělal za poslední tři zápasy během 8 zápasů je dost na to, abych dostal trochu volna.

Stále jsem připraven nastoupit na UFC 200
Nabízím co jsem již nabídl. Velkou tiskovku v New Yorku a pak se vrátím zpátky trénovat bez dalšího rozptylování

Jestli to není dost a nebo si UF myslí, že si to nezasloužím, tak pak nevím co na to říct.
A pro pořádek vzkazuji USADA i UFC – neskončil jsem.“

Ještě před tímto prohlášením, ale údajně Conor mluvil s Whitem. Odmítl soukromý tryskáč, dokonalé stěhování jeho tělocvičny a veškerý doprovod plus peníze jako náhradu… prý.
Na základě toho, byl prý ze zápasu stažen…

A teď ta základní otázka. Má nebo nemá DW uhnout Conorovi?
Má s ním zacházet jinak než s ostatními?
Má jeden člověk větší cenu než jedna organizace?
Tohle je sportovní drama, které žádný jiný sport momentálně nemůže nabídnout…
Naskočte na palubu, sledujte a držte si klobouky!
Výsledek nejistý – zábava zaručena!

p.s. Conor má plán, Dana má plán a přesto to může dopadnout tak, že UFC 200 nebude mít ani jednu ze svých dvou největších hvězd – Rousey a Mcgregor.

Vše a podrobně o celé situaci na Periscope účtu @onovotný

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here