Khabib nekončí, myslí si Dana White, vrátí se pro třicátou výhru

“Mluvili jsme spolu,” prozradil Dana pro CBS Sports Radio. “Cloumaly s ním emoce, když v sobotu bezprostředně po zápase ukončil kariéru. Mám prostě pocit, že si pro to jubilejní třicáté vítězství ještě dojde,” věří prezident UFC.

Khabib minulou sobotu po dominantním výkonu porazil Justina Gaethjeho, když ho ve druhém kole uškrtil, načež okamžitě propadl v pláč. V následném pozápasovém rozhovoru oznámil, že ukončuje profesionální kariéru. “Není možnost, že bych se sem vrátil zpět bez svého otce,” připomněl Khabib smrt svého otce Abdulmanapa, který zemřel v červnu.

V první polovině roku však Khabibův otec mluvil o tom, že si přeje, aby jeho syn získal třicáté kariérní vítězství. Dana White naznačil, že právě to by mohlo být klíčové v dalším rozhodování Khabiba Nurmagomedova, když se na svůj výrok o konci kariéry bude dívat s odstupem nějakého času. A shodují se i ostatní odborníci včetně dalších zápasníků. “Khabibovi bude zápasení určitě chybět,” říkají hromadně.

“Samozřejmě Dana chce, abych dál zápasil a vytvářel zisk. Peníze si ale dokážu vydělat sám. Jsem na vrcholu svých sil, mohl bych klidně dál pokračovat v zápasení, ale rozhodl jsem se takto. Ne každému se poštěstí, že může odejít skutečně na vrcholu. Pro MMA jsem udělal mnoho, natolik, abych mohl být považován za nejlepšího. Takže kvůli čemu bych se měl dál snažit? Kvůli penězům? Ne, ty si dokážu vydělat i jinak,” řekl Khabib pro ruskou televizi.

Pokud by se Khabib podle předpokladů Dany Whitea skutečně vrátil, nejčastěji se skloňuje jméno dalšího zápasníka v důchodu, Georgese St-Pierra. Nurmagomedov rozhodně nemá zájem o zápas s Conorem McGregorem ani Dustinem Poirierem, kteří se spolu mají utkat v lednu v rámci lightweight divize.