Poslední pokus Khabiba Nurmagomedova udělat váhu skončil málem katastrofou, když ho uprostřed noci musela odvést záchranka a sám si z nejhoršího večera v životě skoro nic nepamatuje.

Koncem roku ho čeká zápas s Edsonem Barbozou. U této příležitost včera proběhlo menší posezení s médii, kde se Khabib dostavil v překvapivě dobré náladě a to i vzhledem k tomu, co ho čeká.

„Na shazování váhy mám plán. Před vážením si uříznu buď pravou, nebo levou nohu,“ vtipkoval Nurmagomedov.

„Teď vážně. Změnil jsem spoustu věcí. Moje váha je perfektní, stejně tak i forma.  Mám před sebou ještě tři poslední dny tvrdého tréninku, pak oficiálně končí tréninkový kemp a budeme se soustředit pouze na splnění limitu váhy. Jsem velmi natěšený a chci se všem konečně předvést.“

Nurmagomedov (24-0) se k titulové šanci ještě nedostal. Od březnového selhání na váze se přesunul do ústraní, aby na sobě mohl pracovat a dát do pořádku svoje tělo, které bylo podle jeho slov na pokraji smrti. Prozatímní (interim) titul v době Khabibovy rekonvalescence získal rival Tony Fergsuon.

„Můj manažer a otec mi jasně řekli, že před titulovou šancí budu muset ještě jeden zápas absolvovat. Já s tím souhlasím a chápu to. Každý zápas prostě nemůže být o titul.

Výhra na UFC 219 s Edsonem Barbozou by mu to šanci podle všeho přihodit mohla. Prvně musí ale zvládnout jedno – váhu. V poslední době se totiž místo jeho výkonů a perfektního skóre bez porážky mluví o problémech s váhou, a jestli to zvládne.

„Je to zajímavé pro všechny. Možná bychom na to mohli udělat speciální ‚váhové pay-per-view‘. Lidi to prostě zajímá, udělá ten chlap váhu nebo ne? Proč ne? Lidi se netěší jen na můj zápas, ale i jak dopadne váha. Nevadí mi to a těším se.“

UFC 219 se uskuteční 30.12. (ze soboty na neděli).

BONUS: Khabib Nurmagomedov je jedním z nejlepších wrestlerů a grapplerů v celém UFC. Vše začalo na Sibiři, kde jako malý spároval s medvědy, místo se svými vrstevníky. (Je to ten blonďák v červené bundě)

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here