Khabib přiznal, kdy proti McGregorovi chyboval

Neporažený šampion lehké váhy Khabib Nurmagomedov (29-0) oznámil po výhře nad Justinem Gaethjem konec kariéry. Jeho nejslavnějším zápasem však nejspíše zůstane zápas s irskou hvězdou Conorem McGregorem na turnaji UFC 229, který byl tím nejsledovanějším v historii UFC. Po více než dvou letech však bojovník z Dagestánu přiznal, kdy udělal proti McGregorem chybu.

Souboj McGregora s Khabibem přinesl nespočet slovních přestřelek, zejména ze strany irského bojovníka, který se snažil dostat svému soupeři do hlavy. Nyní se Khabib objevil v pořadu Dana White’s Lookin‘ For a Fight, ve kterém prezident UFC hledá nové talenty a v jehož nejnovější epizodě se objevil i neporažený Dagestánec, který Whiteovi s výběrem talentů pomáhal.

V rozhovoru s veteránem UFC Dinem Thomasem se Khabib prozradil, že se při souboji s McGregorem nechal unést emocemi. „Snažil jsem se mu ublížit, a to bylo špatně. Když jsem ho bil, měl jsem v sobě spoustu emocí a věděl jsem, že se musím uklidnit, protože se člověk rychleji vyčerpá. Proti McGregorovi jsem se to nezvládl, a to byla chyba.“

I když Nurmagomedov ohlásil konec kariéry, šéf UFC Dana White se jej snažil přemluvit k návratu do klece. Před turnajem UFC 257 Dagestánec vzkázal, aby bojovníci předvedli něco, co by ho přimělo se vrátit. Po turnaji se však vyjádřil, že bojovníci v lehké váze jsou několik úrovní pod ním, a i sám Dana White přiznal, že Khabibův návrat nevidí příliš reálně.