Často skloňované jméno ve světě MMA nakonec nezmění barvu dresu. Michael Chandler podle informací pracovníka ESPN prodloužil smlouvu s Bellatorem o několik dalších zápasů. Jeho případný přestup do UFC se tedy nekoná.

Chandler je již téměř osm let věrný této značce, dvakrát si vyzkoušel Strikeforce na začátku své kariéry, ale nikdy nevstoupil na půdu UFC, přestože je považován za jednoho z nejlepších bojovníků lehké váhy.

Ve skutečnosti Chandlerovi vypršela smlouva v dubnu a jak sám tehdy prohlásil, chtěl si vyzkoušet období, kdy je volný a může se rozhodovat podle toho, co mu bude nejvíce vyhovovat a kde dostane nejlepší podmínky. Joe Rogan se za jeho příchod do UFC již léta přimlouval a přestože to Chandlerovi lichotilo, stále zůstával věrný Bellatoru a to nyní na nějakou dobu ještě zůstane.

Chandler je bývalým šampionem Bellatoru v lehké váze, kdy v roce 2011 připravil Eddieho Alvareze o titul. Ten mu to však za dva roky vrátil a porazil jej ve velmi těsném zápase, který odstartoval nejhorší Chandlerovu éru. Následovaly dvě další prohry s Willem Brooksem, který si poté vyzkoušel UFC a pohořel.

Od června 2015 defacto nepoznal hořkost porážky, jelikož v zápase s Brentem Primusem prohrál kvůli zranění levého kotníku. Tehdy rozhodčí nařídil konec zápasu a Chandler tak oficiálně prohrál na TKO, i když sám o tomto utkání několikrát hovořil, že byl ochoten nadále pokračovat.

Nejzajímavější je momentálně spekulace, že by i přes setrvání v Bellatoru mohlo dojít na ukončení trilogie s Eddiem Alvarezem, která nabízela divákům války. A právě to je Chandlerův cíl. Alvarez prohrál svůj poslední zápas na kontraktu UFC s Dustinem Poirierem a nechal se několikrát slyšet, že chce mít v nové smlouvě lepší podmínky.

Pokud by se tedy obě strany nedohodly, Bellator by jistě velmi rád přivítal Alvareze zpět a okamžitě by mohl nabídnout velký zápas – Chandler vs. Alvarez III.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here