VIDEO: MMA bojovník málem nepřežil shazování váhy i přesto po něm ale chtěli, aby zápas absolvoval

Brazilský bojovník Daniel Lima si užíval skvělou fazónu a 7 vítězství v řadě. To ale jen do doby, než přišlo brutální shazování a následná prohra na zápase Pancrase 290.

Po doslova “přivlečení“ na váhu ho skoro nedržely nohy. I přes obtížné shazování limit pro slámovou váhu nesplnil a měl skoro kilo přes požadovanou váhu. Úkol byl shodit něco přes 7 kg za 2 dny. V potaz třeba vzít to, že bojovníci slámového váhy (52kg) toho z čeho moc co shazovat vlastně nemají.

Co je na tom ale nejhorší, že ho jeho trenéři a promotéři i přes fyzický stav, takřka polomrtvého muže, pustili do zápasu.

Tam jindy dynamický bojovník Lima pohořel a prohrál na body.

„Bylo to poprvé, co jsem bojoval mimo Brazílii. Myslel jsem, že to shazování zvládnu. Bylo to ale hodně těžké a bolestivé.“ řekl po zápase Lima.

Po vážení se prý cítil hodně špatně, ale když za ním přišli promotéři a prosili ho, jestli by stejně nebojoval, nezbývalo nic, než souhlasit.

Problematika okolo shazování váhy je stále víc a víc diskutovaná, avšak se zatím nezdá, že by někdo udělal nebo odsouhlasil ráznější opatření nebo úplně překopal celý systém.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here