MMA LETEM SVĚTEM… 7.

Již dnes večer a v noci začíná víkend, který je doslova našlapaný turnaji. Pojďme si k několika íci pár slov.

kongo

BELLATOR 150. má smůlu, neb chystaný zápas v bantamové váze se neuskuteční kvůli nespecifikované nemoci jednoho z borců a duel Galvao vs. Dantas 2 se tedy odsouvá.
Nicméně nový hlavní zápas taé není vůbec marný a to těžké váhy Kongo vs. Queiroz.
Kongo (23-10) je 40 letý francouzský veterán, který začínal na přelomu tisíciletí v holandsku a dodnes patří k nejlepším Evropanům. Má za sebou skvělou kariéru v UFC, kdy nastupoval proti těm nejlepším a nyní naposledy v Bellatoru porazil současného šampióna supertíhy M1 Volkova
Queiroz (8-3) má 32 let a daleko méně zkušeností i těžkých zápasů. Třeba s Volkovem prohrál, ale nejhorší pro něj je, že jeho kariéru limitují zranění a poslední dva zápasy dělí dva roky. Takže brazilec je velký outsider zápasu.

Pro české fanoušky může být zajímavé, že hlavní ženský zápas na turnaji má Lena Ovcheniková, která byla hvězdou kickboxu, ale v Praze jednou prohrála s Evou Liškovou o světový titul (jestli mě tedy paměť nešálí). Nyní má v MMA bilanci 10-3 a toto bude její první duel pro Bellator.

glory-27-chicago-2

GLORY – sice nepatří do ranku MMA, ale je to pořád nejslibnější kickboxerská organizace a nyní snad i znovu s těmi nejlepšími bojovníky. Jednak se urovnali spory mezi vedením a Sakim a navíc po odchodu od Spike TV je nyní Glory již dnes v noci dostupné pro fanoušky na UFC.tv.
Dnešní startovka nabízí turnaj ve střední váze a také již třetí vzájemné utkání Levin vs Markus. Levin je dle mého favorit a to velký. Pakliže si jej najdete u nějaké sázkovky, tak jeho kurz je velmi, velmi lákavý!

deak

FIGHT NIGHTS – se dnes také rozjedou naplno a v asi momentálně nejprogresivnější ruské organizaci se opět představí Tomáš Deák. Poté co porazil jeho, žáky, tak se potká s trenérem svých svěřenců. Yusup Saadulaev 14-4 má na svém kontě 9 submisí a tak bude zajímavé sledovat jak se s ním Tomáš dokáže na zemi poměřit. V eváze do 61 kg to bude až 10 boj v pořadí a tedy jeden z hlavní zápasů.

silva 1

UFC SILVA vs. BISPING – má za sebou již váhu a Bisping se snaží již tak nabytou arénu ještě přeplnit diváky u televize. Silva se vrací po velmi sporném dopingu a jednoleté pauze. Je mu sice již 40, ale s někým jako je on Bisping nikdy nevyhrál a možná kromě Rockholda a Belforta ani nebojoval. Silva je démon a jakýkoliv jeho zápas je absolutní svátek. Nezbývá než se těšit!
Hlavní karta startuje ve 22h a je jen škoda, že na ní nebude mimo 4 zápasů i Wilkinson s Amirkhanim. Nicméně přenos na Nova Sport 2 si nenechte v sobotu rozhodně ujít!

cage fight

Již příští týden se můžete těšit na přímý přenos Cage Fight 7. na O2sport z Brna, kde je vyprodaná aréna připravená přivítat borce na jednom z největších turnaji MMA u nás.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here