MMA LETEM SVĚTEM… 8.

Conor má za sebou první porážku v UFC. Co se mění? V rámci jeho chutí zdá se nic. Neustále tvrdí, že bude útočit na tři tituly byť už nutně ne letos. Tak či onak je nyní téměř jasné, že na UFC 200 bude poprvé obhajovat pás šampióna. S kým? Rozhodne se mezi dvěma muži ALDO či EDGAR. Dle DW to zatím vypadá víc na Edgara.

aldo

JOSE Aldo se po své porážce rychle učí a s trashtalkem tentokrát přispěchal opravdu rychle. Jakmile Conor prohrál, tak zveřejnil status ve kterém mu vzkazuje.. „pohádka skončila, teď nemáš kam utíkat, musíš se mi postavit znovu na UFC 200“. Když se zeptáte Conoro, tak možná řekne, že je mu to jedno, ale zajímají ho čísla a osobně věřím, že zápas Conor vs Aldo 2 dokáže přinést víc než první duel s velmi těžkým Edgarem.

miesha-tate-post-ufc-196-belt

Zajímavou pozici má i Miesha Tate, která nyní jak sama řekla čeká na to co jí nabídne UFC a která z možných soupeřek se jí postaví v první obhajobě. Hned na tiskovce se našli dvě. Holy chce odvetu, které se Miesha vůbec nebránila. O titul si řekla Nunes a návrat by nyní velmi slyšel i Rousey, která překvapivě Tate gratulaci neposlala. Svou kartu se na sociálních sítích snaží hrát i Cat Zingano, ale její šance jsou minimální. Tak či onak je to jeden z téměř jistých zápasů na UFC 200. Mimochodem Miesha má nyní titul Strikeforce a UFC. To už se žádné jiné ženě mimo Rondy nikdy nepodaří.

GSP

Směrem k UFC 200 se všeobecně již nyní dělají obrovské kampaně a vlny, které jednotlivý manažeři zvedají. S tou poslední přišel Firas Zahabi . Trenér možná nejlepšího zápasníka dosavadní historie GSP napsal na svůj twitter, že jediný pořádný zápas za velké peníze na UFC 200 je zápas se Saint Pierrem. A rovnou jej nabídl Nate Diazovi, kterému adresoval hned další tweet ve kterém jej on i GSP chválí a slibuje, že udělá maximum pro to, aby se to stalo.

Dana White jako president by měl v tu chvíli asi hodně zamotanou hlavu. Sám řekl, že smysl by dávalo Diaz vs. Lawler o titul. Dlouho se spekuluje o návartu GSP a jeho titulu s Lawlerem, ale tenhle tah by rovnou mohl připravit dva skvělé zápasy a to Lawler vs Condit 2 a GSP vs Diaz. Svou kartu se snaží hrát i Cowboy, ale jestli se někdo nezraní tak jsou jeho šance malé. Navíc Diazovi již mají s GSP svou historii, když Nick prohrál svou titulovou šanci s Georgem na body v březnu 2013, což byl pro GSP předposlední zápas dosavadní kariéry.

Mimochodem na UFC 200 by chtěl zápasit každý kvůli svému podílu na PPV. Je totiž velmi pravděpodobné, že tržby budou rekordní, což znamená jistě přes 1,5mil zakoupených přístupů a tím pádem hezkých pár set tisíc či dokonce miliónů na kontě jednotlivých borců.

Kdo bude jistě chybět je Joanna s Gadelhou, které si pinknou den předem na finále TUF o titul šampiónky nejlehčí váhy. Stejně tak je mimo hru titul střední váhy, neb Rockhold bude obhajovat s Weidmanem na UFC 199. No a ani supertíha, která obstarala hlavní duel na turnaji UFC 100 nebude k mání, neb předpokládat, že Werdum či Miočič budou schopni nastoupit dva měsíce po zápase na UFC 198 se asi nedá. A poslední kdo je asi také ze hry je titul flyweight a lightheavyweight. Oba titulové zápasy uvidíme na UFC 197 23.4. a i tady je velmi těžko čekat, že by dva měsíce po těžkém zápase byli šampióni připraveni znova do boje.

Ve hře pro UFC 200 není ani bantamová váha Cruz vs Faber, kteří se potkají 4.6. a tím pádem zůstává jen lehká váha s Dos Anjosem, který dle mého názoru však půjde také z kola ven a budeme moci sledovat pérovou s duelem Conor vs Aldo 2., weltr s Lawler vs. ???, návrat GSP a první obhajobu Tate.

Na domácí scéně si svou první porážku v ACB připsal Pokorný, který prohrál v druhém kole, když v zápase sice nevypadal špatně, ale reálnou šanci na vítězství v průběhu duelu neměl. Jeho soupeř si po své první porážce v kariéře nyní opět spravil chuť a vylepšil skóre na 9-1, když jeho jediná prohra zůstává se šampiónem organizace.

KUŽELA

V sobotu 12.3. nás čeká jeden z nejočekávanějších zápasů první poloviny roku a to Kužela vs. Muradov. Kužela nebyl v Liberci v ringu úspěšný s Penzem a nyní má prosti sobě opět spíše postojáře. Představí se i Vrňata s Ivankou sen. V zápase veteránů. Následně Ivanka jun. a hlavně Malach vs. Poborský, což je další skvělý zápas pro domácí scénu.

pudilová

V Příbrami se pak na konec měsíce chystá další vydání Back In The Fight, kde bude Lucie Pudilová bojovat o titul GCF. Sama Pudilová je největším lákadlem celého turnaje a právě na její zápasy se jistě vyplatí jít! Soupeřka se změnila, ale dostatečně před turnajem, aby mohla mít kvalitní přípravu. Maďarka Melinda Fabian má bilanci 2-1-1 a naposledy vyhrála letos v lednu.

Na turnaji se představí také Lebduška, který patří mezi velké domácí talenty, ale za poslední dva roky má jen dvě prohry a slovák Jakubík pro něj musí být restartem v kariéře.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here