NIGHT OF WARRIORS 9. – KUŽELA vs. MURADOV

Je tady další pokračování již tradičního turnaje v Liberci a společně s ním několik velmi zajímavých zápasů. Jako vždy se před turnajem pár lidí zranilo, takže z české strany odpadl Petr Kareš, neb si urval meniskus a Fibichovi, který málem posledně porazil Soukupa se zranil soupeř za kterého se hledá náhrada.

Pro změnu, ale přibyl do sestavy mladý Ivan Ivanka a bude tedy po dlouhé době znovu na jedné kartě se svým otcem, který v duelu veteránů celý večer otevře, když se potká s Lubošem Vrňatou.

Hlavní tahák je jasný a to KUŽELA vs. MURADOV

KUŽELA

Kužela 24-20, který nemá na Liberec dobré vzpomínky, když tam prohrál s Pencem se nyní vrací, aby si zpravil chuť nejen po zmiňovaném duelu, ale především po minulém pátku, kdy v Brně prohrál s polákem Bandelem.
Kužela nevyužil možností, které mu nabízeli pravidla Rizinu a nechal se utáhnout na armbar. V běžném zápase mma to byla poměrně jasná pozice, ale tady mohl Kužela útořit nohou na hlavu ležícího soupeře a jedna či dvě penalty by Bandelu jistě rychle přesvědčili o tom, že držet armbar je bolestná věc.
Nedá se nic dělat. Tomáš se musí po rychlé prohře, rychle oklepat a znovu shodit pár kilo, aby se utkal s nadějným a o mnoho mladším soupeřem.

Muradov 6-5 má sice v tuto chvíli relativně nezajímavou bilanci, ale předtím než přišla roční pauza se zdálo, že se jeho styl začíná velmi zlepšovat. Z posledních 4 zápasů dokázal 3 vyhrát a zlepšení předváděl i v do té doby své velké slabině, tedy boji na zemi.
Vzájemný duel se sice měl odehrávat původně ve váze do 77kg či 80kg, neb oba směřují z původních 84kg ve kterých zápasili o váhu níže, ale díky tomu, že se termín Warriors posouval a Kužela má dva zápasy ve dvou týdnech, tak nebylo možné počítat s tím, že bude Tomáš hubnout takto nízko.

Pro diváky v Liberci je dobrá zpráva, že Kužela je absolutně zdravý a mimo možné psychické újmy z promarněné šance další problémy po zápase v Brně nemá. Pro Muradova je to zatím největší zápas kariéry, neb porazit Kuželu se kromě Vemoly, Penze a Rainderse na domácí půdě nikomu nepodařilo a dostal by se tak do poměrně elitního klubu.

Naopak „Thor“ Kužela, který bude na Muradova ztrácet 12cm výšky a v ringu hraje tento faktor ještě větší roli než v kleci se potřebuje za každou cenu hned vrátit na vlnu vítězství a všechny přesvědčit, že si doma umí zjednat pořádek.

Zápas jako řemen bude samozřejmě vrcholem celého večera!

Jan Malach vs. Jaroslav Poborský 3×5 MMA

Další velmi zajímavý duel. Malach 7-4 své poslední dvě účasti na turnaji proměnil ve dvě vítězství, ale teprve nyní narazí opět na domácího a zkušeného soupeře a je třeba říct, že takové zápasy mu zatím v jeho kariéře nešly. Všechny 4 porážky jsou s domácími borci, kteří patří k širší špičce.
Malach trénoval na zápas v americe v týmu Alliance, který se nachází v San Diegu a účast hvězd jako Dominik Cruz či Gustaffson může být jistě velmi motivující i přínosná.
Poborský 24-35 je však mistr překvapení a jakmile jej v kariéře již odepíšete, tak se „Číňan“ dokáže vrátit lepší a soustředěnější, než kdy dřív. Naposledy to ukázal v zápase s Kozmou, kterého dokázal díky soustředěnému výkonu porazit. I Poborský má již skoro roční pauzu, ale veterán se na zápas připravuje s Kuželou a objíždí domácí gymy, kde vyhledává tvrdé sparingy a kvalitní přípravu.

Malach bude mít výraznou výškovou převahu, ovšem na to je Poborský se svými centimetry zvyklý a nedělá mu to problém. Zatímco Malach míval problém se zápasy, které se táhly, tak Číňan vždy dokázal jít za hranu svých možností. Pro Malacha je tento zápas docela určující bod v kariéře, ale Poborský je pořád pes, který místo štěkání pořádně kouše. Další duel pro který se vyplatí si do Liberce zajet!

David Vinš vs. Donegi Abena – K1 rules

VINŠ

Domácí hvězda Vinš má stále zajímavější výsledky a také soupeře. Naposledy porazil Možného v Praze a nyní si to rozdá s nepříjemným borcem, který zápasil se Soukupem na konci roku a vůbec to nebylo pro domácího borce jednoduché. Vinš je doma favoritem, ale rozhodně nesmí nic podcenit!

V dalších zápasech se představí Tomáš Hron, který se potká s nebezpečným polákem Kozerou, domácí talent Príslupský či v profiboxu Tomáš Bezvoda.

Turnaj začíná 12.3. v 19h.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here