Síň slávy UFC otevírá dveře dalšímu člověku. V kategorii pionýrů se pocty dočkal Matt Serra. Oficiální uvedení proběhne v rámci International Fight Weeku dne 5. července.

Dana White považuje Serru, který i po konci aktivní kariéry zůstal věrný bojovým sportům, za jednoho z nejpodceňovanějších bojovníků v historii.

Jeho bilance 11:7 (z toho 7:7 v UFC) sice nepatří mezi nejpůsobivější, přesto je autorem několika momentů, které zůstanou navždy památnými. Na vrcholu toho všeho visí UFC 69 z roku 2007, kde Serra překvapivě ukončil Georgese St-Pierra už v 1. kole a sebral mu pás šampiona welterové váhy. Je to jedna z pouhých dvou celkových porážek, které GSP za svoji bohatou kariéru utrpěl (první prohra byla s Hughesem). Nyní se dá definitivně říct, že kanadský bojovník prohrál v kariéře pouze s členy síně slávy UFC.

Přelom tisícelití nebyl zrovna pro MMA ve Spojených státech příznivý. Jednalo se o tzv. „temnou dobu“, kde chyběla sláva a peníze. Právě v tomto období vyrůstal Serra po stránce boje, což mj. potvrdil i vítězstvím ve 4. sezóně reality show Ultimate Fighter.

V současné době zůstává velmi aktivní na poli přípravy nových hvězd UFC, pracuje na oficiálním podcastu společnosti a ještě k tomu jezdíval s Danou Whitem na nejrůznější lokální akce, kde společně hledali nové talenty.

Serra se v kategorii pionýrů připojí k těmto jménům:
Kazushi Sakuraba, Maurice Smith, Don Frye, Antonio Rodrigo Nogueira, Bas Rutten, Pat Miletich, Tito Ortiz, Matt Hughes, Chuck Liddell, Mark Coleman, Randy Couture, Dan Severn, Ken Shamrock a Royce Gracie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here