Nový král polotěžké váhy stojí o zápas s Jonesem

Titul polotěžké váhy UFC putuje do Polska! Dnes v noci jej totiž na turnaji UFC 253 vybojoval Jan Blachowicz, který ve druhém kole doslova zlikvidoval Dominika Reyese. Pás šampiona patřil od roku 2011 dominantnímu Jonu Jonesovi, který se ale v srpnu letošního roku svého opasku vzdal. Titul tak získal nového a zaslouženého držitele.

I přesto, že Jones nedávno oznámil přesun do těžké váhy, chce Blachowicz nepřetržitě čelit muži, který je považován za nejlepšího zápasníka všech dob.

„Teď už o něm mluvit můžu, nechtěl jsem se o něm zmiňovat před zápasem s Dominikem (Reyesem), protože jsem se chtěl soustředit pouze na tento zápas,“ řekl Blachowicz na po-zápasové tiskové konferenci. „Momentálně nemám domluveného žádného soupeře, tak proč do toho nejít. Co, Jone? Nikdo ale pořádně neví, co aktuálně dělá, tak uvidíme. Ale proč ne? Poté, co jsem knockoutoval Coreyho Andersona, mi ten zápas slíbil.“

Vzhledem k již zmiňovaného přestupu Jonese do vyšší váhy, je v tuto chvíli velmi nepravděpodobné, že by k jejich vzájemnému zápasu v nejbližší době došlo.  Pokud to ale Jon Jones nebude, má Jan Blachowicz v plánu odčinit svou poslední porážku, jenž utrpěl v pražské O2 Aréně.

„Myslím, že odveta s Thiagem Santosem zní skvěle. Pokud ovšem projde přes Glovera Teixeiru,“ řekl Blachowicz.

Sedmatřicetiletý bývalý šampion organizace KSW v těchto dnech prožívá doslova vrchol své kariéry. Aktuálně má čtyři vítězství v řadě a k tomu impozantní skóre 8-1 z jeho posledních devíti zápasů.

„Byla to dlouhá a těžká cesta, ale konečně jsem vyšplhal na vrchol,“ řekl Blachowicz. „Citím se opravdu fantasticky. Nevím,jak bych to popsal slovy. Moje hlava je teď uplně jinde, někde daleko ve vesmíru.“